STILLER OPP: Pastor Stephan Christiansen i Jesus Church og hans team stiller opp hver fredag på Eidsvolls Plass framfor Stortinget i Oslo når stedet er ledig med sang og vitnesbyrd, vafler og kaffe. – Er det en tid på året det må være greit å tillate kristne å ytre seg, så er det nettopp i adventstiden, sier Christiansen.

...men utenfor Stortinget er det tillat

Hver fredag lyder kristen sang og vitnesbyrd ut over høytalere på Eidsvolls Plass utenfor Stortinget i Oslo.

Et team fra Jesus Church ledet av Stephan Christiansen har i flere år stilt opp uten at verken Stortingets administrasjon eller folk på gata har reagert negativt på innslagene. De låner til og med strøm fra Stortingert like bak, og byr på vafler, kaffe og te til forbipasserende med mulighet til forbønn for de som ønsker det.

– Vi har i Norge hatt frihet til dette i svært mange år, men har brukt muligheten svært lite. Jeg frykter at denne friheten kan bli røvet fra oss dersom vi ikke bruker den, sier Stephan Christiansen til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Benytte friheten

Han frykter at det kan bli mer av den type problematikk som han hører om i Arendal, dersom kristne ikke bruker den friheten de har i dag til å vitne på offentlige steder. De kristne ungdommene på Eidsvolls Plass synger og danser, forteller sine historier om hva de har opplevd som kristne.

– Det er enkel forkynnelse om Jesus og veien til Gud. Så langt har vi ikke opplevd at noen har sagt at de misliker det vi driver på med, sier Christiansen.

Ut på torget

– Hvordan reagerer du på avslaget på den kristne julekonserten i Arendal?

– Den beste responsen på det som har skjedd i Arendal, må være at kristne stiller opp på torget - at vi viser at vi vil ta evangeliet tilbake til folket, sier Christiansen.

LEDER: Julesanger og kristendomsfobi

Han viser til de mange slags ytringer som hele tiden skjer på plassen framfor Stortinget både av demonstrasjoner, politiske markeringer og konserter.

– Forrige gang da vi var ferdige, var det iranske kommunister som overtok plassen. Ytringsfriheten er en grunnpilar i vårt samfunn, og det innebærer selvsagt også ytringsfrihet for kristne, sier Christiansen.

Tilpasse lyden

– Kulturetaten i Arendal reagerer på det høye lydnivået?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi bruker høytalere framfor Stortinget og får ingen reaksjoner på det. Men vi må jo tilpasse lyden etter forholdene, sier han.

– Er det en tid på året det må være greit å tillate kristne å ytre seg, så er det nettopp i førjulstiden og adventstiden, legger Christiansen til.

Les også
Stall i carporten og Jesusbarnet på husveggen
Les også
Julesanger og kristendomsfobi
Les også
Slik kan du stresse ned i advent
Les også
Nok en anledning til å handle mer
Les også
Nå leter vi etter ildsjeler til Dagens hederspris