To søstre fra Oslo mistet livet etter et lynnedslag på fjellet Melshornet i Hareid kommune søndag ettermiddag. Foto: Ole-Ottar K. Høgstavoll / Vikebladet Vestposten / NTB

Mange besøkte åpne kirker etter at to søstre omkom etter lynnedslag i Hareid

Ris kirke i Oslo og Hareid kirke åpnet mandag dørene etter at to søstre søndag omkom etter et lynnedslag på Melshornet i Hareid.

Det var søstrene Benedicte og Victoria Myrset på 18 og 12 år fra Oslo som omkom etter et lynnedslag søndag ettermiddag. Jentene var på ferie i kommunen.

Mandag åpnet Ris kirke i Oslo dørene for personer som ønsket å snakke og tenne et lys. Flere ungdommer og voksne møtte opp, og mange var sterkt berørt.

– Av og til kan det være godt å være sammen og være litt stille. Ikke bruke så mange ord på ting vi ikke forstår og ting vi ikke skjønner. Andre ganger kan det være fint å prate litt. Derfor er det også mulighet for å kunne samtale med oss som er her i kveld, sier sogneprest Jan Erik Heffermehl i Ris menighet til TV 2.

– En kaossituasjon

Også kirken i Hareid kommune holdt dørene åpne etter tragedien.

– Her kan man tenne lys eller sitte med sitt eget uten å måtte sette ord på det som har skjedd, sier sogneprest Lars Hartig-Tangedal til NRK.

– Men ordene har alltid vært viktig for å sortere i kaos når det oppstår, og dette er en kaossituasjon for veldig manges dype følelser, sier han.

Innlagt på Haukeland

Det var i 17-tiden søndag at lynet slo ned i turfølget på tre ved toppen av fjellet Melshornet i Hareid like utenfor Ålesund. De to søstrene på 12 og 18 år var døde da redningsmannskapene fant dem.

Ris kirke i Oslo åpnet mandag dørene for personer som ønsket å snakke og tenne et lys etter at to søstre fra Oslo søndag omkom etter et lynnedslag på Melshornet i Hareid. Jentene var på ferie i Hareid. Foto: Annika Byrde / NTB

Det var tre søstre i turfølget som ble truffet av lynet. Den tredje er hardt skadd og var mandag innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Oslo-ordfører: Stor tragedie

Benedicte Myrset gikk på Ullern videregående skole i Oslo. Rektor Torill Røeggen sier til

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) sier til VG at dette er en stor tragedie som rammer en familie hardt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er noe jeg tror vi alle føler oss berørt av, sier hun og legger til at Oslo kommune vil stå klare for å hjelpe familien.

Fjellet Melshornet har en høyde over havet på 668 meter og er et populært turmål. Det var skiftende vær i Møre og Romsdal søndag, og flere redningsaksjoner ble satt i gang grunnet lyn og torden.