Magazinet-serie blir bok

Tegneserien Mannakorn blir utgitt i bokform i september.

Det bekrefter styreformann Frode Haaland i Westwind forlag i Bergen overfor Magazinet.

Han forteller at Mannakorn, Torbjørn Liens vitsetegninger som debuterte på baksiden av Magazinet 13. januar i fjor, vil bli lansert i pocketbokformat. Haaland håper at boken vil være klar til den årlige, internasjonale tegneseriefestivalen Raptus i Bergen i begynnelsen av september.

- Trivelig

- Hvorfor vil dere gi ut "Mannakorn"?
- Hvorfor ikke, skulle jeg til å si. Vi har kjent Torbjørn noen år, og vi synes at "Mannakorn" fortjener det. Det er en trivelig serie. Både kristne og helt vanlige folk som ikke har noe forhold til kristendommen, vil kunne synes at den er morsom, mener Haaland.

- Det som er så fint med den, er at mange kristne har sagt at de kan gi den til ikke-kristne. Da er det en god gave, samtidig som de får spredt budskapet.

- Er du kristen selv?
- Jo da.

- Kunne "Mannakorn" blitt utgitt av ikke-kristne?
- Ja, ikke alle her i forlaget er kristne. Flertallet er ikke det.

Positiv respons

"Mannakorn" går nå fast i Magazinet og Vårt Land, men Torbjørn Lien (37) er likevel mest kjent for serien "Kollektivet". Den går fast i flere aviser og blader, blant andre "Larsons gale verden". Den har gått i Aftenposten det siste året og går der fortsatt. Til høsten kommer også en bok der alt fra de drøyt to første årene med "Kollektivet" er samlet, opplyser han.

Tegneren er gift og har fire barn, og underviser ved animasjonsutdanningen ved Høgskulen i Volda. Opprinnelig kommer han fra Mosjøen i Nordland. Da Lien ble portrettintervjuet i Magazinet i fjor vår, fortalte han at han var spent på responsen da "Mannakorn" ble lansert:

"Jeg lurte på om noen ville tenke at det var respektløst, men jeg har fått kun positiv respons," sa Lien den gang.

- Har du fått noen negative tilbakemeldinger siden sist?
- Nei, faktisk ikke. Jeg har bare fått positiv respons, men jeg har sett i Vårt Land noen folk som har ringt inn og sagt at det er respektløs bruk av Bibelen, sier Lien til Magazinet.

- Tjukk bok

Lien forteller at han har tegnet drøyt 120 Mannakorn-tegninger så langt, og at om lag 100 av disse vil være med i den planlagte boken.

- Jeg synes det er gøy å lage denne serien og kommer til å fortsette så lenge jeg har tid og lyst, sier han.

- Så det er ikke noen fare for at du går tom for ideer med det første?
- Nei, Bibelen er jo en tjukk bok, sier Torbjørn Lien.

Trygve W. Jordheim
trygve@magazinet.no