Livsvernprisen til ekteparet Lippestad

Advokat Geir Lippestad får sammen med kona Signe Husebye Lippestad Livsvernprisen for 2014.

Prisen deles ut av organisasjonen Menneskeverd.

Ekteparet Lippestad får prisen fordi de «Sammen er foregangspersoner når de i praksis arbeider for å realisere det universelle menneskeverdet sett i lys av artikkel 1 i Menneskerettighetserklæringen: «Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter.», heter det blant annet i begrunnelsen for tildelingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg ble stolt på våre vegne. Stolt av at Menneskeverd vurderer oss slik, sier Geir Lippestad om tildelingen av prisen.

- Dette med menneskeverd er noe vi begge setter veldig høyt. Vi er en mangfoldig familie med barn med ulik form. For oss har det blitt en viktig del av livet å kunne se mennesker og verdien i den enkelte, påpeker Lippestad.

Forbilledlig

Generalsekretæren i Menneskeverd, Liv Kjersti S. Thoresen, er stolt av å kunne gi prisen til ekteparet. Hun mener at deres engasjement for mennesker med nedsatt funksjonsevne er forbilledlig.

- Også arbeidet de gjør for mangfoldet og for inkludering av funksjonshemmede i arbeidsliv og medier er veldig inspirerende, sier generalsekretæren.

Hun ønsker å anerkjenne Signe og Geir Lippestads evner, heltemot og standhaftige tro på likeverd og inkludering.

Prisutdelingen skjer mandag 3. februar i Oslo og foretas av tidligere statsminister og nåværende leder for Oslosenteret, Kjell Magne Bondevik. Ole Paus vil stå for det musikalske.

DAGEN

Les også
Lippestad og Jagland bekymret for ekstremisme
Les også
Advokaten som folder sine hender
Les også
Advokat Lippestads datter (17) er død