Kristelig Folkepartis nye stortingsgruppe og leder Knut Arild Hareide før sitt første møte på Stortinget 12. september. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

- Lite sannsynlig at KrF kan regjere med Frp

Man­dag startet de bor­ger­li­ge par­ti­ene son­de­rings­sam­ta­ler om en ny re­gje­ring. KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de sier nok en gang at re­gje­rings­sam­ar­beid med Frp er vans­ke­lig.

- Jeg vil bruke de samme or­de­ne som vi har brukt det siste året. Vi vil sikre et nytt fler­tall, og vi vil sette oss ned sam­men med alle par­ti­ene. Men vi mener at det fort­satt er lite sann­syn­lig, sier KrF-le­de­ren til NRK man­dag mor­gen.

Knut Arild Hareide sier sam­ti­dig at par­ti­et går inn i for­hand­lin­ge­ne med et åpent sinn og hol­der alle dører åpne. Han un­der­stre­ket at KrF har vun­net sine størs­te sei­ere mens par­ti­et satt i re­gje­ring.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frp og Høyre er av­hen­gi­ge av å få med seg enten KrF eller Venst­re for å danne en fler­talls­re­gje­ring.

- Venst­re må gjøre sine egne vur­de­rin­ger. Men jeg føler meg sik­ker på at Venst­re og KrF vil stå sam­men, hvis ikke noe helt spe­si­elt opp­står, sier Ha­rei­de.

Hand­lings­re­ge­len, vern av Lo­fo­ten, Ves­ter­ålen og Senja, inn­vand­rings- og asyl­po­li­tikk, bi­stand og bruk av bom­pen­ger for å fi­nan­siere veier er blant de vans­ke­li­ge sa­ke­ne de fire par­ti­ene nå skal gyve løs på.

Les også: Dette mener de politiske partiene om verdisakene

- Olje­bo­ring i Lo­fo­ten og Ves­ter­ålen er en vik­tig sak, som bør komme opp tid­lig i de sam­ta­le­ne vi skal ha, sier Ha­rei­de.

(©NTB)

Les også
Ap-topp ber partiet støtte sentrumsregjering
Les også
- Alle må få mer ut av å sitte i regjering
Les også
Ikke overrasket over KrF-advarsel mot Frp