PODKASTDUO: Ekteparet Lisa og Chris-Michael Børud Gustavsen startet podkasten «Lisa & Chris» i februar 2021. Nå lanserer de en femdagers bibelleseplan om fred. Foto: Marcus Skjennum Løken

Lisa Børud og ektemannen lanserer bibelleseplan for unge

Vil hjelpe folk å finne fred.

– Vi lever i en urolig tid, og det er lett å bli både stresset og redd av de ulike inntrykkene livet kaster mot oss, skriver Lisa og Chris-Michael Børud Gustavsen på Bibelselskapet sine nettsider.

Ekteparet, som tidligere i 2021 lanserte podkasten «Lisa & Chris» har laget en bibelleseplan, i samarbeid med Bibelselskapet. Målet er å utforske temaet fred.

Noen av spørsmålene duoen vil finne svar på er hvor finner vi fred? Hva kjennetegner fred? Hvordan leve et liv der freden på innsiden blir større enn stresset og frykten rundt oss?

Fem dager på Instagram

Leseplanen blir lansert mandag 7. juni. I fem dager vil en ny refleksjon, med tilhørende bibeltekst, publiseres på duoens Instagram-side «lisaogchris», samt på bibel.no.

– Gud er en Gud som ønsker at vi skal leve liv fulle av fred. Han er en Gud som ønsker «shalom» for oss. «Shalom» er hebraisk og betyr blant annet fred, harmoni, helhet, velstand og ro. Gud ønsker at du skal ha det godt på alle mulige måter, skriver ekteparet Børud Gustavsen.

Lisa har en karriere som barneartist bak seg, og senere som deltager i blant annet Stjernekamp og Melodi Grand Prix. Chris-Michael er ungdomspastor i pinsemenigheten Filadelfiakirken, Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

PARTNERE: Ekteparet Lisa og Chris-Michael Børud Gustavsen var i godt humør i februar like før podkasten «Lisa & Chris» ble lansert. Foto: Eivind Tveter

Fokuserer på å nå unge bibellesere

Helene Fagervik er avdelingsleder for Bibelbruk i Norge hos Bibelselskapet. Hun er glad for at Lisa og Chris-Michael tok imot utfordringen deres om å lage en bibelleseplan.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Lisa over lang tid. Hun er en ivrig bibelleser og ikke vanskelig å spørre om ulike prosjekter. Både hun og Chris-Michael når ut veldig bredt gjennom sin podkast og i sosiale medier, som jo er veldig positivt, sier Fagervik.

BIBELBRUK: Avdelingsleder Helene Fagervik for Bibelbruk i Norge, Bibelselskapet. Foto: Bibelselskapet

Ekteparet har fått fritt spillerom når det gjelder tema, form og omfang av leseplanen.

Fagervik sier at Bibelselskapet er opptatt av å koble seg på kristne stemmer for å skape engasjement rundt bibellesing for unge.

– Vi har ingen planer om å erobre TikTok eller andre lignende plattformer. Men vi er veldig på jakt etter mennesker som er aktive der ute og som appellerer til unge. Det er noe vi både ber for og jobber mot, sier Helene Fagervik.