SOMMERLEIR: Den 13 år gamle Mahmoud Hanijeh (tv) sikter med et gevær av tre under en militærlignende sommerleir som Hamas arrangerte i Gaza by sommeren 2013. Titusenvis av barn fra Gaza­stripen bruker deler av sommerferien på slike sommerleirer.


Leker krig mot Israel på alvor

Barn på sommerleir i Gaza blir opplært i hat og terrorisme mot jøder og staten Israel.

Nok en gang kommer det bilder av mindreårige somHamas samler til sommerleir for å undervise dem i hvordan de skal drepe jøder. På et bilde somIsraels Hær (IDF) har lagt ut på Twitter, ser vi Hamas-krigere iført svarte hodetørklær der bare øynene er synlige mens de registrerer små barn fra Gaza til årets sommer-happening: De skal på sommerleir og lære hvordan de kan utrydde jødene og fjerne hele den israelske stat.

Les også:FN krever straffeforfølgelse av krigen på Gaza

Hjernevask

Tusenvis av muslimske barn på Gazastripen får denne sommeren opplæring i de mest effektive terrormetoder, og de hjernevaskes til å tro at drap på jøder er det edleste de kan gjøre for å tilfredsstille din gud, Allah. Innrulleringen av de unge «soldatene» skjer i en moské i Gaza by.

Disse sommerlige aktivitetene har Hamas og islamske jihadister drevet med i flere år for å skolere den oppvoksende generasjon av palestinere i sin hatske politikk overfor Israel.

PA-leirer

Det er ikke bare på Gazastripen at barn og tenåringer deltar på slike sommerleirer. Palestinske myndigheter (PA) hadde sammen med partiet Fatah en leir i midten av juni for 150 tenåringer. Temaet for leiren var «Jerusalem sett med Løveklubbens øyne og blomster til Palestina». Løveklubben er fatha-partiets barne- og ungdomsorganisasjon.

I en video fra avslutningsmøtet for leiren kan man se et barn som holder et AK-47 automatgevær, mens ungdommer i uniformer danser med geværer og synger om frigjøringskampen fra den israelske okkupasjonsmakten. På møtet var flere av lederne for PA og Fatah til stede, blant dem distriktsguvernør i Nablus, Akram Rajoub, Fatah-sekretær Jihad Ramadan og representanter for PAs sikerhetsstyrker, melder Palestinian Media Watch.

Egne FN-leirer

I tillegg til Hamas arrangerer også FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, sommerleirer på Gazastripen. UNRWA-leirene har vanligvis mye større oppslutning enn Hamas-leirene, men Hamas og radikale islamske grupper kritiserer FN-leirene fordi de ikke indoktrinerer barna og heller ikke gir dem paramilitær opplæring.

Bilder fra Hamas-leirer tidligere år viser hvordan barna får skyteopplæring, kamp­trening og opplæring i overlevelses­teknikker.