Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet, ankommer et møte mellom partene i lærerstreiken i Oslo søndag kveld, i et nytt forsøk på å finne en løsning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Låst mellom partene i lærerstreiken

Situasjonen er helt låst mellom partene i skolestreiken. Dermed fortsetter streiken blant lærerne mandag.

Det opplyser Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied etter å ha vært i en halvtimes møte med KS og de andre lærerorganisasjonene. Hun sa på forhånd at dette ville bli et avgjørende møte, og resultatet var nedslående.

– Vi er enige om at det er smart å finne gode løsninger lokalt. Men det det skorter på, er at KS ikke vil gi slipp på kravet om økt tilstedeværelse, sa hun etter møtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes, mener de har gjort sitt for å få til en løsning, men at motparten gjør seg vanskelig. Ifølge ham er det nå klart at nok et initiativ fra KS er avvist av lærernes organisasjoner.

– Jo mer vi kommer lærerorganisasjonene i møte, desto mer rygger de. Slik kan vi aldri komme til en løsning. Da er det ikke lenger forhandlinger, sier Sundnes.

Dermed fortsetter streiken blant lærerne.

– Vi beklager på det sterkeste at landets skoleelever og foreldre i stadig sterkere grad rammes av streiken, som nå også omfatter barneskolen. Når KS gang på gang kommer lærerne i møte, men blir møtt med nei, nei og nei, ligger ansvaret for denne konflikten i stadig større grad hos lærerorganisasjonene, sier Sundnes. (©NTB)

Les også
Lærerne og KS fortsetter sonderingene
Les også
Streiken stopper ikke kristne skolerLærerstreik
Les også
Student flyttet inn i jordhytte i skogen
Les også
Lærerstreiken kan koste 200 millioner i måneden