Kronprinsesse Mette Marit fikk onsdag en rød samtalebenk i gave i forbindelse med Røde Kors sitt 150 års jubileum. Hun fikk også snakke med tidligere flyktning og nå frivillig i Røde Kors, Naghmeh Gorgin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kronprinsessen benket seg i Slottsparken

Kronprinsesse Mette-Marit fikk onsdag en rød samtalebenk i gave av Røde Kors, i anledning organisasjonens 150-årsjubileum.

Kronprinsessens røde benk er en av 400 som skal plasseres ut rundt om i landet. Benkene, som symboliserer at Røde Kors er til stede lokalt, er også symboler på åpne møteplasser. De blir plassert ut på synlige steder i lokalsamfunnet som på torg, gågater, togstasjoner eller utenfor kjøpesentra.

– Vi gleder oss til å se benkene våre land og strand rundt – gjerne med gode samtalepartnere på, sier generalsekretær i Røde Kors, Åsne Havnelid, til organisasjonens hjemmesider.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Onsdag mottok kronprinsesse Mette-Marit sin samtalebenk av Røde Kors. Kronprinsessen møtte Røde Kors-president Sven Mollekleiv og fikk en samtale på benken med Naghmeh Gorgin – en tidligere flyktning som nå bidrar som frivillig i Oslo Røde Kors.

Kronprinsessen, som tok med seg te på termos for anledningen, har valgt å la benken stå i Slottsparken, slik at også andre kan bruke den.

Les også
Kongelig nøkternhet og åpenhet
Les også
GospelprinsenLjungblahd
Les også
Kongelig samling stuet bort på hemmelig lager