KRISTENHETS: – Det fins noen kristne ekstremister som med bibel i hånd presenterer ganske outrerte synspunkter, og prøver å legitimere rasisme, sier Gule til Dagen. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix

– Kristne ekstremister har ingen omsorg for jøder

Lars Gule, filosof og førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, har sett kristne argumentere for at Koranen er en bok som burde forbys på linje med «Mein Kampf».

– Det fins noen kristne ekstremister som med bibel i hånd presenterer ganske outrerte synspunkter, og prøver å legitimere rasisme, sier Gule til Dagen.

Han peker på «ekstremt Israel-forsvar, fremmedfiendtlighet og høyreekstreme posisjoner som presenteres innpakket i et kristent budskap».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ:

Når kristne netthater journalister

Bare ti prosent kristen hets

– De vil innskrenke demokratiet og krenke menneskerettigheter for hele meningsgrupper. Det er særlig muslimer dette går utover, også til en viss grad utover andre troende og ateister.

– Når både Wold og Græsvik har opplevd denne typen hatefulle ytringer, der det snakkes om araberhore og propagandaløgnere, er det injurierende.

Gule hevder at de som bruker de mest ekstreme teologiske uttrykkene egentlig er antisemitter.

– De har ingen omsorg for jøder som jøder, men for å adlyde Gud må vi i alle fall gi uttrykk for at vi er glade i jødene. Dette dominerer ikke i MIFF, ser det ut til, men det dukker opp tidvis.

LES OGSÅ: Journalister våget ikke fortelle sannheten i Gaza

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er mange år siden jeg fikk en telefon fra en slik person, som sa at jeg ikke måtte skrive stygt om Israel, for da ville de komme og ta meg. Jeg spurte om hvordan denne guden kunne tillate Holocaust, og da var svaret at det var åpenbart en fortjent straff for ulydighet mot Gud. Da la jeg på røret. Noen ekstreme kristne har sagt dette lenge, at jødene straffes for ulydighet mot Gud, sier Gule.

Les også
– Bare ti prosent kristen hets
Les også
Når kristne netthater journalisterNetthat
Les også
Gule frykter norske islamistmartyrer