SKAL DANSE: Lollipop-generalen Rune Larsen og Olga Divakova. Foto: Bjørgli & Bergersen
Kristenkjendiser svinger seg i dansen
Rune Larsen, Anders Jacobsen og Inger Lise Hansen skal svinge seg i TV2s program «Skal vi danse» denne høsten.
Artist Rune Larsen fylte 63 år på mandag. Nå skal han i likhet med tidligere nestleder i KrF, Inger Lise Hansen, og tidligere verdensmester i hopp, Anders Jacobsen, svinge seg på dansegulvet.
Rune Larsen skal sammen med de øvrige deltakerne gjennom et tøft treningsprogram. 50 timers trening må til før det første programmet går på luften i september.
- Du begynner ikke å bli litt for gammel for dette?
- Nei. Jeg har trent regelmessig i 30 år. Nå trener jeg to til tre ganger i uken på SATS. Men så fikk jeg en ryggskade for en tid tilbake. Så det er kanskje ikke helt ideelt med tanke på å være med i «Skal vi danse».
Byttet ut Champagne med Farris
- Har du noen danseerfaring?
- Jeg gikk tre ganger på Hildemors danseskole i Bergen da jeg var tolv år gammel. Det er alt. Men jeg liker å danske swing, og jeg har jo vært dansemusiker i mange år.
- Du har tatt et tydelig standpunkt i forhold til alkohol, hvordan ser du på dans?
- Jeg har vel aldri hatt noen problemer med det. Dans er jo livsglede. Så har det nok skjedd en utvikling i kristne miljøer de siste ti årene der flere har fått et mer avslappet forhold til dans.
- Det viktige for meg er å være meg selv med min kristne tro også på dansegulvet. Jeg syntes det er viktig å være tydelig på at jeg ikke drikker alkohol. Derfor sa jeg og Inger Lise nei til Champagne i glassene under en fotoseanse. Vi ville heller ha Farris, forteller Rune Larsen muntert.
- Hvordan reagerte din kone da hun fikk vite at du skulle være med?
- Min kone smilte og syntes det var helt greit.
Fra V-stil til Quickstep
Anders Jacobsen (26) har levert sin siste sesong som skihopper. Nå venter kommentatorboksen i NRK sammen med Arne Scheie. Men før det skal han lære seg både Salsa og Quickstep.
- Har du noe danseerfaring?
- Nei. Jeg har ingen danseerfaring. Mitt inntrykk er likevel at dans er en fin måte å uttrykke seg på.
Den nybakte faren er en profilert kristen og har i likhet med tidligere hoppkollega Johan Even Remensen funnet mye trygghet i troen.
- Noen kristne vil kanskje være skeptisk til dans. Hvordan ser du på det?
- Jeg ser ikke problemet. Dans blir jo også brukt til å spre det gode budskapet, sier Jacobsen.
- Du må legge ned mange timer på dansegulvet. Det er hardt arbeid. Holder du deg fortsatt i form?
- Ja, jeg holder meg i form. Jeg trener ikke så mye nå som da jeg var på landslaget, men jeg jogger ganske mye.
Fikk bibelvers om dans
For første gang på lenge blir det ikke valgkamp på Inger Lise Hansen. Hun skal svette på dansegulvet i stedet.
- Hva var din første reaksjon da du fikk spørsmålet om å bli med i "Skal vi danse".
- Jeg måtte bare le. Så måtte jeg tenke meg om og snakke med familien og mine nærmeste. De støttet meg fullt ut. Nå gleder jeg meg og skal ha det gøy.
- Hvilken erfaring har du med dans?
- Jeg danset på et misjonsteam med Jesus Revolution i Spania i 1998. Jeg håpte i det lengste å ikke havne på danseteamet. Men det gjorde jeg. Det ble mitt mareritt ettersom jeg ikke eide rytmefølelse. Men så slo jeg opp i Bibelen der det stod: Han vendte min klagesang om til dans, humrer Inger Lise.
De øvrige danseparene er: Atle Pettersen, «X Factor»-deltaker, og dansepartner Marianne Sandaker, Kari Traa, designer og tidligere OL-vinner, og dansepartner Egor Filipenko, Noman Mubashir, NRK-profil, og dansepartner Nadya Khamitskaya, Stella Mwangi, MGP-deltaker, og dansepartner Asmund Grindaker, Lars Bohinen, tidligere fotballproff, og dansepartner Alexandra Kakurina, Anna Anka, Hollywoodfrue, og dansepartner Glenn Jørgen Sandaker, Rachel Nordtømme, blogger og friidrettsutøver, og dansepartner Henrik Frisk.
Programleder er Katrine Moholt, som tidligere har ledet programmet "Jakten på kjærligheten". Hun vant "Skal vi danse" i fjor. Hennes makker blir gjort kjent 24. august. Premieren blir 10 september.
Les hele saken i morgendagens avis.