Krim erklærer selvstendighet

Regionalforsamlingen på Krim-halvøya erklærer selvstendighet, søker om å bli en del av den russiske føderasjon og nasjonaliserer all statlig ukrainsk eiendom.

- Republikken Krim søker FN og alle verdens land om anerkjennelse som uavhengig stat, heter det i den tidligere regionforsamlingens vedtak mandag.

85 av de 99 representantene i forsamlingen ga sin tilslutning til vedtaket, som ble fattet i et ekstraordinært møte. Den tidligere regionalforsamlingen omdøper samtidig seg selv til nasjonalforsamling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Nasjonalforsamlingen har rettet et forslag til den russiske føderasjon om å ta opp Republikken Krim som et nytt subjekt med status som republikk, heter det videre i en kunngjøring på den tidligere regionforsamlingens nettside

Vedtaket innebærer også nasjonalisering av all statlig ukrainsk eiendom og overtakelse av alle statlige institusjoner på Krim-halvøya.

Ifølge lederen i den nye nasjonalforsamlingen, Vladimir Konstantinov, vil alle ukrainske militærenheter på Krim bli oppløst, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Nærmere 97 prosent av velgerne stemte søndag for løsrivelse fra Ukraina, for i stedet å slutte seg til Russland.

Les også
Unison fordømmelse av Russland etter folkeavstemning