Kristelig Folkeparti foreslår at det innføres en vrakpant på 2.000 kroner for campingbiler. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

KrF vil ha vrakpant på campingbiler

Avdankete campingbiler er et problem for miljøet, mener Kristelig Folkeparti. Derfor foreslår partiet at det innføres en vrakpant på 2.000 kroner.

– Med statsråd Per Sandberg som ferierende bobil-entusiast og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som bilfrelst, håper jeg at dagens regjering ser behovet for gulrøtter til campingfolket, sier partiets næringspolitisk talskvinne Line Henriette Hjemdal til NTB.

På spørsmål om hva KrF har tenkt å gjøre med det, svarer Hjemdal at hun tok opp spørsmålet om vrakpant på campingbiler med tidligere miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) som sa at de ville følge utviklingen fortløpende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hjemdal presiserer at hun er opptatt av ordninger som sikrer forsvarlig behandling av alt avfall, og støtter Venstre som mener det er på tide å innføre vrakpant på båter som skal kastet.

Om lag 250.000 personer eier campingvogn eller bobil i Norge, ifølge Norsk caravan club. 120.000 av disse er registrert.

Les også
– Synet på ekteskapet står fast
Les også
KrF-Ropstad åpner for Ap-samarbeid
Les også
Flere i KrF er kritiske til parti-strategi
Les også
KrF foreslår at politiet får bruke forsvarshelikoptre
Les også
«Hva ville Lilletun gjort?»
Les også
«Fornyelsen» av Kristelig Folkeparti