Stortingsrepresentant for KrF, Hans Fredrik Grøvan. Foto: Silje Rognsvåg

KrF- topper krever ro

Fylkesleder Pål Kårbø i Hordaland KrF og stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan er begeistret for KrFUs vedtak på landsmøtet i helgen.

– Jeg er svært glad for at det ble et flertall som står fast på at ekteskapet skal defineres som en ordning mellom kvinne og mann og at alle barn har rett til en far og mor. Dette handler om å videreføre en politikk som bygger på en tusenårig tradisjon og som har brei forankring også i de fleste nasjoner. En slik politikk sikrer Barnekonvensjonens formuleringer om alle barn, så langt det er mulig, skal ha en far og en mor, sier Hans Fredrik Grøvan.

Les også: Tapte kampen for ekteskapsloven, venter ny debatt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grøvan og fylkesleder Pål Kårbø i Hordaland KrF mener at moderpartiet bør holde seg unna debatten om homofilt ekteskap en stund til.

– I respekt for at vi har et vedtatt program fram til 2017, så bør ikke debatten komme i KrF, sier Kårbø.

Partiet diskuterte saken for 17 måneder siden. I KrF må et flertall på to tredjedeler til for å fjerne prinsippet som er nedfelt i ideologikapittelet.

– Jeg håper det nå kan bli ro rundt dette prinsipielt viktige spørsmålet både i ungdoms- og moderpartiet. For meg vil d et være viktig å bidra til at partiet kan videreføre denne politikken, og at vi som parti kan arbeide for reversering av lovgivningen vi fikk på dette området i 2009, sier Hans Fredrik Grøvan til Dagen.

Hør KrFU-lederens tale til landsmøtet

Les også
Tapte kampen for ekteskapsloven, venter ny debatthomodebatt
Les også
KrFU-lederen gjenvalgt
Les også
KrFU fortsetter kampen mot homofilt ekteskapKrFUs landsmøte
Les også
Hør KrFU-lederens tale til landsmøtetKjønnsnøytral ekteskapslov