NY JOBB: Andreas Løland er Misjonsalliansens nye kommunikasjonssjef. Foto: Klaus Kuhr / Misjonsalliansen

KrF-rådgiver får lederjobb i Misjonsalliansen

#arbeidsdagen: Andreas Løland er ansatt som kommunikasjonssjef i Misjonsalliansen.

Løland har jobbet i Misjonsalliansen som kommunikasjonsrådgiver siden mars 2020. Han kom da til jobben fra en tiårsperiode i KrF hvor han har jobbet med politikk og kommunikasjon.

Nå ser han fram til å gå inn i den nye lederrollen. Han håper å skape vilje til å la troen forme valgene man gjør i hverdagen.

– Det er avgjørende for at vi kristne skal være troverdige når vi snakker om Guds kjærlighet og likeverd mellom alle mennesker, sier Løland til Dagen.

Det er generalsekretær Andreas Andersen i Misjonsalliansen helt enig i.

– Vi ser at fattigdommen og urettferdigheten vi kjemper mot ute i prosjektlandene våre også blir skapt av valgene vi gjør i den rike delen av verden, forteller Andersen, og nevner klimautslipp, billige varer og dårlige arbeidsforhold som eksempler.

– Misjonsalliansen skal fortelle historiene om hvordan familier og barn i fattige deler av verden påvirkes av store globale utfordringer. Vi skal utfordre oss nordmenn på hva vi kan bidra med, også utover det å gi penger.

Nå ser han fram til at Løland skal ta over roret for kommunikasjonsarbeidet.

– Hans gode analyser og sterke samarbeidsevner kommer veldig godt med når vi skal få informasjon til å flyte godt på tvers i en global organisasjon, sier Andersen til Dagen.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.