FRIVILLIGE: Sar-El Norge har sendt 150 norske volontører til Israel de siste tre årene for å sortere og pakke diverse materiell til bruk i nøds- og krigssituasjoner. Disse fem sorterer plast, papp, metall og gummi når Dagen kommer på besøk.

KrF-politikers innsats for den israelske hæren tas opp i Stortinget

KrF-politiker Grete Kvelland Skaaras innsats som frivillig for det israelske forsvaret tas opp i spørretimen i Stortinget. Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) vil forby praksisen.

Freddy de Ruiter, representant fra Aust-Agder, varsler at han tar opp saken i et spørsmål til justisminister Anders Anundsen (Frp), skriver Fædrelandsvennen.

Skaraas er gruppeleder for KrF i bystyret i Kristiansand. Nylig tjenestegjorde hun i Sar-El, en israelsk stiftelse som i samarbeid med det israelske forsvaret (IDF) organiserer programmer for frivillig arbeid i IDF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se Dagens reportasje fra militærleiren: Nordmenn trekker frivillig i uniform for hæren i Israel

«Bør forbys»

– Hvis ikke det alt er forbudt, bør det bli forbudt. Jeg ønsker å høre hva justisminister Anders Anundsen (Frp) har å si, forteller Freddy de Ruiter.

Les også: PST ikke opptatt av norske frivillige i Israels hær

Overfor Fædrelandsvennen ønsker Grete Kvelland Skaaras ikke å kommentere saken, men hun viser til at reisen var i privat regi og ser hun derfor ikke vil gi noen offentlig kommentar. Videre viser hun til stortingsrepresentant og partikollega Hans Fr. Grøvan.

– Å reise ut for Sar-El for å støtte Israel bør ikke bli forbudt. Det er mer snakk om et arbeidsantrekk enn en uniform. Jeg vet arbeidet utføres på en militærbase, men arbeidet er sivilt, og har sivile formål, sier Grøvan.

Les også:

Norske Bjørn var skarpskytter for Israel på Gaza-stripen

Røde Kors mener det er like ille å krige for IDF som IS

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hareide: «Grovt å sammenligne IS med Israels hær»

Sammenligner seg med norske Afghanistan-soldater

Les også
Nordmenn i tjeneste for hæren i Israel
Les også
Sammenligner Israels-krigere med islamske terrorister
Les også
Norske Bjørn var skarpskytter for Israel på Gaza-stripenBjørn Godeseth
Les også
– Grovt å sammenligne IS med Israels hærBjørn Godeseth
Les også
PST ikke opptatt av norske frivillige i Israels hærSar-El