KrF med tipunktsliste foran valget

Kris­te­lig Folke­par­ti leg­ger fram ti valg­kamp­sa­ker for kjerne­vel­ger­ne, men flere av dem vil møte mot­stand blant part­ner­ne på bor­ger­lig side.

- Vi har am­bi­sjo­ner om å få et enda stør­re gjen­nom­slag for vår po­li­tikk i neste pe­rio­de, aller helst som re­gje­rings­par­ti, sa KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de under par­ti­ets opp­sum­me­ren­de presse­kon­fe­ran­se i Oslo tors­dag.

Ti­punkt­s­lis­ta om­fat­ter kjen­te KrF-sa­ker som styr­king av kon­tant­støt­ten og nei til sur­ro­ga­ti, egg­do­na­sjon og tid­lig ul­tra­lyd. Par­ti­et lover også syke­hjems­plass til alle fra den dagen man tren­ger det, flere læ­re­re i sko­len og bort­fall av for­mue­skat­ten på det som kal­les ar­bei­den­de ka­pi­tal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mer trøb­le­te kan det bli å få Høyre og Frp med på punkt num­mer fem, der det slås fast at det ikke skal åpnes for pe­tro­le­ums­virk­som­het uten­for Lo­fo­ten, Ves­ter­ålen og Senja. Å styr­ke bi­stan­den ved å sette av minst 20 mil­li­ar­der kro­ner i olje­fon­det til in­ves­te­rin­ger i fat­ti­ge land vil hel­ler ikke være et upro­ble­ma­tisk krav i even­tu­el­le re­gje­rings­for­hand­lin­ger.

KrF lover også å kjem­pe for lo­kal­syke­hu­se­ne og slår fast at den krist­ne for­måls­pa­ra­gra­fen skal be­hol­des i sko­len og at minst 50 pro­sent av re­li­gions­un­der­vis­nin­gen skal være kris­ten­doms­kunn­skap.

Par­ti­et la tors­dag også fram løf­ter om å løfte fa­mi­lie­ver­net gjen­nom å gi til­bud om sam­livs­kurs til alle par samt gjen­inn­føre tre ti­mers mek­ling ved sam­livs­brudd.

Les også
Dette mener de politiske partiene
Les også
Dette mener Kristelig Folkeparti (KrF)
Les også
Dette mener Kristent Samlingsparti (KSp)
Les også
Dette mener De Kristne (DK)
Les også
Olje og EØS splitter demRødgrønt samarbeid