UTDELING: Det var fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland som sto for utdelingen til Leiv Holstad lørdag.

Kongelig heder til Leiv Holstad

Leiv Holstad, leder for Maritastiftelsen, ble hedret med Kongens fortjenstmedalje i helgen. Overrekkelsen skjedde i Oslo i forbindelse med 30-årsjubileet for stiftelsen, foran hundrevis av Marita-venner.

I begrunnelsen ble det vist til hans forbilledlige liv og samfunnsinnsats, hans årelange tjeneste for de utslåtte og hans pionerkraft.

Et liv med mening

– Du har ikke bare hjulpet mennesker ut av rusmisbruk, du har også ledet dem inn i et liv med mening, håp og tro, sa fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland som sto for utdelingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Maritastiftelsen har i dag mer enn 40 ansatte og rundt 200 frivillige, samt virksomhet i ni andre land. Den omtales som en velrespektert diakonal aktør, med hjerte og virksomhet for mennesker på livets skyggeside.

I tillegg til forebygging og rehabilitering innen rusfeltet, drives det utstrakt fengselsarbeid, bo-trening, arbeid rettet mot prostituerte, bruktbutikker, kontaktkafeer og opplysningsarbeid, for å nevne noe.

En overraskelse

Når Dagen ringer har Holstad tatt en velfortjent ferie. Medaljen kom som en stor overraskelse, forteller han.

– Var du klar over at du skulle få medalje?

– Med en gang var det nesten litt pinlig, for jeg syntes det ble vel mye fokus på meg. Det er tross alt mange som er med og bidrar. Det hadde vært umulig å gjøre denne jobben uten de andre, sier han.

Da festen gikk mot slutten skulle Holstad få mikrofonen et kvarter. Takketalen var klar, men helt uventet ble han sentrum for alles oppmerksomhet på nytt da Svarstad Haugland overrakte ham medaljen for lang og tro tjeneste.

Livsfrisk

Holstad beskriver Marita-stiftelsen som en høyst oppegående og livsfrisk tredveåring.

– Det går stadig bedre med alle avdelingene. Det som ikke er så bra, er at Høyre i byrådet i Oslo har foreslått 0 kroner til Marita-kaféen, som spiller en sentral rolle i arbeidet mot gata, og mot «det tyngste miljøet».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kaféen er også uvurderlig i forhold til arbeid rettet mot de utenlandske jentene. Mange av dem tror på Jesus, men er presset av menneskehandel og ekstrem fattigdom, understreker han.

Les også
Kristen og edru på julebordetjulebordtips
Les også
Jesu sinnelag – et offer villig sinn
Les også
Høysesong for godhet
Les også
Martin Ødegaard får ros av fotballgal biskopMartin Ødegaard
Les også
Eirik (9) lager egen avis - og har gitt bort 26.000 kronerMarkanytt