SPORTY: – Alle deltagere melder seg på en aktivitet slik at de tidlig får en gruppe som de kan bli bedre kjent med, forteller Anne Kristine Berg.

Kommer fra kriker og kroker

Denne uka er hundrevis av sporty tenåringer fra hele landet samlet i Telemark, til Krik Action.

For Anne Kristine Berg i KRIK Actions hovedkomité er leiren en pangstart på sommeren.

Hva særpreger dette stevnet?

– Særpreget er jo den gode KRIK-kulturen som man finner på alle våre leirer. Deltagere mellom 14 og 17 år er en veldig spennende og fin målgruppe.

Hvorfor velger du å være med akkurat her?

– Jeg har vært med på denne leiren selv når jeg var yngre og som fast leder siden 2008. Nå er jeg fast i Bø en uke i juni på leir. Det er fin pangstart på sommerferien. Man kan våkne og legge seg med et smil her og det er en god følelse.

Hvor mange kommer?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det varierer litt fra år til år, men vi har opplevd rekordgod påmelding i år. Tidligere har det ligget på 700–800 deltagere, nå er vi rundt 900 deltagere. Det er kjempegøy å se.

Hvor kommer folk fra?

– Action er en landsdekkende leir, så deltagere kommer fra alle kriker og kroker av landet. Store grupper kommer fra Hordaland, Rogaland og Agderfylkene. Jeg synes det er litt ekstra gøy når man får mulighet til å bli kjent med folk fra andre deler av landet.

Hvilke forventinger har du til forkynnelsen på stevnet?

– Jeg er veldig spent som vanlig, vi er veldig privilegert og har med oss gode talere år etter år. Tema for årets leir er «but different», så man kan kanskje forvente seg noe annerledes i år. Vi kommer til å høre om hvordan Gud gjør en forskjell i livene våre, og hvordan vi kan gjøre en forskjell i andres liv.

Hvordan vil du beskrive sangen og musikken på stevnet?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg synes lovsangen kanskje er noe av det fineste ved møtene. Å lukke øynene og høre på de fine tonene som kommer fra hver enkelt munn i det teltet er utrolig flott. Jeg kan få gåsehud av å kjenne at Gud er litt ekstra nær akkurat da. Vi har mye lovsang på alle møtene våre, men sangene er enkle og fine å synge for de som er nye også.

Hvordan legger dere til rette for at folk skal bli kjent med hverandre?

– Blant annet ved at alle deltagere melder seg på en aktivitet, slik får de tidlig en gruppe som de kan bli bedre kjent med i løpet av uken. Aktiviteter er gode steder for deltagerne å komme nærmere hverandre.

Hva er ditt sterkeste minne fra tidligere stevner?

– Da jeg ble med en venninne på min første KRIK-leir i 2006. Da jeg kom hjem, tenkte jeg at nå var jeg på rett plass og ville være med videre. Etter det har jeg engasjert meg enda mer i KRIK. Jeg tror det som gjorde møte med den leiren så sterkt for meg var det å møte folk som var litt like meg selv. Plutselig følte jeg meg som alle andre heller enn å føle meg litt annerledes slik jeg gjorde typisk i klasserommet.

Er det noe på stevne du gleder deg spesielt til?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Å kjenne at alle lederne og deltagere som bare har vært navn på lister i løpet av ett år er på plass i Bø.

KRIK Action 2015

Sommerleir for ungdom mellom 14 og 17 år.

Arrangeres 23 - 27 juni i Bø i Telemark.

Action har blitt arrangert helt siden 1988

KRIK har i dag drøyt 14.000 medlemmer.

Kristen Idrettskontakt (KRIK), er en medlemsorganisasjon og kontaktbevegelse for idrettsutøvere, trenere, ledere og sportsengasjerte. Ble startet i 1981 etter initiativ fra prest Kjell markset.

Ca. 7000 deltakere og ledere er på KRIK-leir i løpet av ett år.

Få oversikt over det som skjer i kristen-Norge i sommer: Stevneguiden.no

Les også
To the Nations og til naboenJesus to the Nations
Les også
– Mange menigheter har et ubevisst forhold til sosiale medier
Les også
Foretrekker det gode og de gamleStevner for godt voksne
Les også
Etterlyser mer åndsdåp og tungetale
Les også
Hvorfor er ikke sommerstevnene i mediene?