Bildet er fra det kritiserte satireinnslaget til «Tre reserverte menn» på Komiprisen 2014. Foto: Julia Naglestad/NRK

Klager på satire om reservasjonsrett

NRK har fått to klager på «Tre reserverte menns» satireinnslag om reservasjonrett under årets utdeling av Komiprisen. I dag behandles saken på årets siste møte i Kringkastingsrådet.

«Harselas med reservasjonretten slo ned i stua. Å slippe gjennom dette var overtramp mot de svakeste. Jeg måtte sjekke to ganger om dette virkelig var NRK», står det i et av klagebrevene som er sendt til NRK.

Statskanalen har mottatt flere reaksjoner påsatireinnsalget Tre reserverte menn framførte under Komiprisen 2014. Når årets siste møte i Kringkastingsrådet avholdes torsdag, blir dette derfor et av punktene som skal tas stilling til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva mener du om sangen de fremførte om abort og reservasjonsrett? Se innslaget fraKomiprisen 2014 i opptak her - og bruk kommentarfeltet nederst på siden.

Innslaget med Tre reserverte menn er fra forestillingen «Småtingsvalg» som i sommer gikk på standup-scenen «Latter» i Oslo. Komikerne Jon Niklas Rønning, Åsleik Engmark og Ole Morten Aagenæs står bak showet.

Les også: Inviterer til debatt om satire og konge-kontakt

«Stor dag for @JonNiklas Ole og meg: - Reservasjonsrettsatire havner på bordet hos Kringkastingsrådet», skrevÅsleik Engmark på Twitter i morges.

NRK sender direkte fra Kringkastingsrådet:

Følger debatten

I tillegg til satiren om reservasjonsrett, skalkongehusjournalistikken i forbindelse med Martha Louise og Elisabeth Nordengs englebok tas opp på møtet.

Ifølge rådssekretær Erik Berg-Hansen vil det også bli en orientering rundt situasjonen i det norske TV-markedet, etter NRKs kraftige fall i seeroppslutning det siste året.

Diskusjonen i Kringkastingsrådet blirstreamet direkte på nrk.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Debatten rundtsatire-innslaget kommer opp klokken 13.00.

Komiprisen

Komiprisen er en årlig norsk pris innen humorstanduprevy og komedie.

Prisen ble innstiftet «for å hedre Norges fremste humorister og deles hvert år ut til spesielt fortjenstfulle innen komiker-faget».

Utdelingen arrangeres av NRK, og prisen ble delt ut første gang i 2001.