For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

PRIDE: Det mangfoldet som Pride-festivalene hevder å representere, handler også om et rollebytte. Noen grupper som hittil har opplevd seg utdefinert av storsamfunnet har nå havnet på innsiden. Til de grader, vil noen legge til, skriver Tarjei Gilje, redaktør i Dagen, på lederplass. Foto: Fotolia

Kan vi stole på Gud?

Det å stole på Gud og å leve i tillit til Ham vil antakelig påføre oss alle noen runder med smertelige erfaringer og erkjennelser.

Publisert Sist oppdatert

Bak mange andre overskrifter er det dette spørsmålet som egentlig lyder. Når Bibelens ord og kirkens lære kommer i konflikt med tenkning og trender i det moderne samfunnet, hva gjør vi da? Når det som har vært vanlig kristen lære kommer under press, hvilke konsekvenser får det? Kan vi fortsatt stole på Gud? Og et nesten like vanskelig spørsmål: Kan vi stole på vår evne til å forstå Gud?

Det er ikke noe nytt at mennesker ønsker å løsrive seg fra forpliktelsen til å lyde Gud. Tvert imot er en av de dypeste menneskelige erkjennelse som finnes den at vi alle ønsker å være herre i eget liv. For å unngå en ekstrem individualisme som til slutt går på individet løs trenger vi derfor et rammeverk utenfor oss selv.

Men hvem har rett til å definere disse rammene? Og i hvilken grad kan de forandres?

Powered by Labrador CMS