Palestinere fotografert på en fiskebåt i Gaza by 16. oktober. Mandag ble fiskere beskutt lenger sør utenfor kysten av Gazastripen. Foto: Suhaib Salem / Reuters / NTB scanpix

Israel skjøt mot fiskere utenfor Gazas kyst

To palestinske fiskere er såret, mens fire andre er savnet etter at den israelske marinen skjøt mot to båter utenfor kysten av Gazastripen mandag, ifølge Hamas-kilder.

Det er foreløpig uklart hvorvidt de fire er blitt pågrepet, opplyser tjenestemenn fra den Hamas-drevne sikkerhetstjenesten.

Det israelske forsvaret IDF bekrefter at ild fra et marinefartøy ødela en båt. IDF mener båten var innblandet i smugling fra Egypt, men har ikke delt noen opplysninger om de fire fiskerne som er meldt savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De to sårede fiskerne ble hentet opp av vannet utenfor Rafah helt sør på Gazastripen etter at to båter ble ødelagt, ifølge en Hamas-kilde.

– Smuglingsforsøket ble avverget, og målet ble ødelagt, opplyser det israelske forsvaret i en uttalelse, uten å utdype hvilke smuglervarer det dreide seg om.

Israels blokade av Gaza forbyr fiskere å seile mer enn 11 kilometer fra land. Det er rundt 4.000 som jobber som fiskere i Gaza, men mange av dem sliter med å livnære seg.

Selv om risikoen er stor for å bli tatt av den israelske marinen som overvåker blokaden, har farvannet rundt Rafah blitt en stadig viktigere rute for innførsel av varer siden egyptiske sikkerhetsstyrker ødela smuglernes tunnelnettverk. (©NTB)