– Norske islamister skiller ikke mellom en Ap-politiker og en Frp-politiker, men ser Vesten i seg selv som en fiende av islam, sier Lars Akerhaug. Bildet viser bevæpnet politi på Oslo Lufthavn Gardermoen under terrortrusselen mot Norge i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Islamekspert: – Frp-språket fører ikke til ekstremisme

Frps språk og retorikk om muslimer fører slett ikke til noen radikalisering av muslimer, mener journalist, forfatter og ekspert på islamsk ekstremisme i Norge, Lars Akerhaug.

– Frp har sagt mye dumt gjennom årenes løp, men å gi Frps språkbruk noe skyld for det her blir for enkelt, sier Akerhaug som har skrevet boka «Norsk Jihad», til Vårt Land.

Akerhaug provoseres over utspillene til samfunnsdebattant og filosof Lars Gule og islamforsker Nora Eggen i fredagens Vårt Land, der de begge mener Frps retorikk med ord som «snikislamisering» har bidratt til å skape flere ekstreme muslimer i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Akerhaugs erfaring, etter å ha snakket med norske islamister, er at de ikke er så opptatt av forskjellene mellom de politiske partiene.

– Norske islamister skiller ikke mellom en Ap-politiker og en Frp-politiker, men ser Vesten i seg selv som en fiende av islam. Da synes jeg det er spesielt å antyde at det er Frp som har skapt dette islamistmiljøet, sier Akerhaug.

Les også
Forskere mener Frp-språket har skapt ekstremisme
Les også
Solberg taler på antiislamistisk demonstrasjon
Les også
Sandberg vraket Stortinget for å være TV-kokk