INGEN RLE-LØFTER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skal gjøre grunnskolelærerutdanningen femårig, men har ingen lovnader om å gjøre RLE obligatorisk igjen.

Isaksen: – Ingen avtale om obligatorisk RLE

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kan ikke gi noen garanti for at RLE vil bli obligatorisk i den nye, femårige lærerutdanningen.

– Vi forholder oss til samarbeidsavtalen mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, og dette er ikke nevnt i den avtalen, sier Isaksen til Dagen per e-post.

Ingen lovnader

Han kan heller ikke love at andre fag som norsk kan bli obligatorisk igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når vi nå skal utforme den nye lærerutdanningen, vil det være naturlig å se på alt innhold. Det er imidlertid for tidlig å komme med flere detaljer nå, sier Isaksen.

Statsråden understreker at masterutdanningen for lærere skal løfte kunnskapsnivået i norsk skole. Statsråden ser for seg at en masteroppgave på 20 til 30 av totalt 300 studiepoeng skal bidra til det.

Mer praksis

– Masteroppgaven skal være relevant for klasseromsundervisningen senere, og er ikke bare et år til med den samme utdanningen. Den skal også gi lærerkandidaten kompetanse til å skaffe seg ny kunnskap. Detaljene for den nye utdanningen er ikke klare, men vi vil vektlegge mer praksis, sier Isaksen.

Ingen RLE-løfter i ny lærerutdanning
Les også
Her har de doblet antall RLE-studenterDette er saken