Folk samler seg rundt stedet der en bilbombe tok liv av en rekke mennesker i Iraks hovedstad Bagdad natt til søndag. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix

IS tar ansvar for dødelig angrep i Bagdad

Minst 23 mennesker mistet livet og 61 ble såret da to sprengladninger gikk av i Iraks hovedstad Bagdad natt til søndag. IS har påtatt seg ansvaret for det ene bombeangrepet.

Angrepene skjedde i områder av byen der mange ungdommer og familier hadde samlet seg etter solnedgang i fastemåneden ramadan.

Først ble 18 personer drept av en bilbombe i bydelen Karrada, et angrep som også såret minst 45 andre mennesker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noe senere eksploderte en annen sprengladning i Øst- Bagdad og tok livet av fem personer og såret 16, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ekstremistgruppen IS har tatt ansvaret for bilbomben, som den kaller et selvmordsangrep som tok livet av nesten 40 sjiamuslimer, ifølge den amerikanske nettovervåkingsgruppen SITE.

En bilbombe gikk natt til søndag av i en handlegate i Iraks hovedstad Bagdad. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix

IS er kjent for ofte å angripe sivile i Bagdads sjiamuslimske områder, og gruppen hevder ifølge SITE at angrepet var rettet mot sjiamuslimer.

Ingen har så langt tatt ansvar for den andre eksplosjonen.

Det er politi- og sykehusansatte som opplyser til AP at 23 mennesker er drept i de to angrepene. De snakker mot løfte om anonymitet fordi de ikke har autorisasjon til å uttale seg.

Les også
13 terrormistenkte pågrepet i Tyrkia
Les også
Hæren: – 20 utlendinger ble drept
Les også
Terroristen tok seg helt inn på barnerommet
Les også
– Istanbul-angriperne var fra Sentral-Asia