Sikkerhetsfolk ved restauranten i Dhaka hvor gislene er blitt holdt fanget. Foto: Mohammad Ponir Hossain / Reuters / NTB scanpix

Hæren: – 20 utlendinger ble drept

Alle de 20 sivile som ble drept i terroraksjonen i Bangladesh, er utlendinger, ifølge hæren i landet. De fleste er italienere og japanere.

Ofrene ble holdt som gisler på en restaurant i hovedstaden Dhaka. Spesialstyrker gikk lørdag morgen til aksjon og stormet lokalene.

– Vi har hentet ut 20 døde mennesker. De fleste var brutalt hogd til døde med skarpe våpen, sa brigadegeneral Nayeem Ashfaq Chowdhury under en pressekonferanse i Dhaka.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En annen offiser i hæren opplyser at alle gislene som ble drept, var utlendinger.

– De fleste er italienere eller japanere, sier løytnant Shahab Uddin til nyhetsbyrået AFP.

– Grusom kveld

Seks gjerningsmenn ble drept da soldatene gikk til aksjon mot restauranten. 13 gisler overlevde og ble reddet, og én gjerningsmann ble pågrepet i live.

Dramaet begynte da gjerningsmennene stormet inn i restauranten og tok gisler kvelden før. Restauranten ligger i bydelen Gushan og er populær blant utlendinger, diplomater og bangladeshiske middelklassefamilier.

– Det var en grusom kveld, sier Diego Rossini, en argentinsk kokk som klarte å flykte fra bygningen.

– Jeg kjente kuler som passerte like ved meg, og en redsel som jeg aldri før har opplevd, forteller Rossini til argentinsk TV.

Både Nordic Club, der folk fra nordiske land ofte møtes, og Qatars ambassade ligger rett ved restauranten. Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de ikke har opplysninger som tyder på at nordmenn er blitt rammet.

– Skal rykkes opp med roten

Ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for terroraksjonen, men om angrepet virkelig ble styrt av IS-ledelsen i Syria, er uklart.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva slags muslimer er disse folkene? De har ikke noen religion, sa Bangladeshs statsminister Sheikh Hasina i en TV-sendt tale lørdag.

– Folk må motstå disse terroristene. Min regjering er fast bestemt på å rykke terrorisme og militant virksomhet opp med roten i Bangladesh.

En fotograf i Dhaka fortalte ved 7.30-tiden på morgenen lokal tid at han kunne høre en kraftig skuddveksling idet spesialstyrkene slo til mot restauranten, over ti timer etter at gislene ble tatt.

Noe senere ble det opplyst at aksjonen var over og at gjerningsmennene var uskadeliggjort.

Les også
Terrorangrep mot flyplass i Istanbul - 36 drept
Les også
Istanbul-guvernør: 41 drepte, 239 såret
Les også
Terrorlisten
Les også
Terrorangrep øker oppmerksomhet om nødutganger
Les også
Behandler terrorofre og terrorister side om side