Terrorangrep øker oppmerksomhet om nødutganger

Nesten en av tre sier de er mer oppmerksomme nå enn tidligere på hvor rømningsveiene er, blant annet som følge av terrorangrepene det siste året.

I alt 30 prosent orienterer seg ofte eller alltid om rømningsveier på sportsarenaer og i konsertlokaler, 26 prosent på flyplasser, 24 prosent på tog- og T-banestasjoner, og 18 prosent i fornøyelsesparker og museer, viser tall fra Reiseundersøkelsen 2016, som TNS Gallup har gjennomført for Europeiske Reiseforsikring.

– Bruk litt tid på å orientere deg når du er på et nytt sted første gang. Følg med på skiltene som markerer rømningsveier, oppfordrer assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i forsikringsselskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Europa og deler av Asia er dette ofte de grønne skiltene med en løpende person. I USA og en flere andre land er det gjerne røde eller grønne skilt med teksten «Exit» eller tilsvarende på lokale språk som gjelder.

Nordmenn er flinkest til å se etter rømningsveier i forbindelse med overnatting. 58 prosent svarer at de leser sikkerhetsoppslag på hotellrommet, og 45 prosent ser etter rømningsskilt i korridoren. Bare 4 prosent sier at de fysisk prøver ut en eller flere av rømningsveiene.

Mer enn hver fjerde har inntrykk av at hoteller i utlandet er dårligere brannsikret enn norske hoteller, men bare en av 100 tar med egen reiserøykvarsler på ferie, ifølge undersøkelsen. (©NTB)