Terroristen tok seg helt inn på barnerommet

En 13 år gammel jødisk jente døde i går etter 
å ha blitt knivstukket mens 
hun lå og sov i familiens hjem.

Tidlig torsdag morges klarte en ung arabisk mann å forsere sikkerhetsgjerdet rundt bosetningen Kirjat Arba som ligger like ved Hebron.

Den israelske hærens overvåkingssystem oppdaget at terroristen tok seg over gjerdet og sikkerhetsvakter i bosetningen ble varslet. Da disse ankom åstedet etter kort tid, hørte de skrik fra huset og fant sengen med den blødende jenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge fjernsynskanalen Channel 10, løp en av vaktene mot jenten for å komme henne til unnsetning, men han ble da angrepet med kniv av terroristen. De øvrige sikkerhetsvaktene skjøt mot terroristen og drepte han.

Hallel var da bevisstløs og hadde kuttskader over hele overkroppen. Hun ble sendt med ambulanse til Shaare Zedek-sykehuset i Jerusalem, men livet sto ikke til å redde.

Mannskap fra Magen David Adom (Røde Davidsstjerne) klarte ifølge The Jerusalem Post å gjenopplive henne underveis i ambulansen, men den unge jenten døde av skadene kort tid etter at hun ankom sykehuset, uten å ha gjenvunnet bevisstheten.

SE VIDEO:Benjamin Netanyahus reaksjon på drapet på 13 år gamle Hallel

Ikke livstruende

Sikkerhetsvakten som ble knivstukket, en 31 år gammel mann, ble sendt til Hadassah-sykehuset med både kutt- og skyteskader.

Ifølge The Times of Israel, skal han ved et uhell ha blitt truffet av en kule da de andre sikkerhetsvaktene skjøt mot terroristen som angrep han. Skadene hans skal være alvorlige, men ikke livstruende.

Ifølge nettavisen Times of Israel har den palestinske helseministeren identifisert den døde terroristen som 17 år gamle Mohammad Traayra fra den nærliggende landsbyen Bani Naiim. Ifølge Yedioth Ahronot er han en slektning av en araber som utførte et påkjørselsangrep i Kirjat Arba i mars.

17-åringens familie vil som sedvanlig bli hyllet av det palestinske samfunnet og bli økonomisk belønnet av de palestinske selvstyremyndighetene. Daglig leder av MIFF, Conrad Myrland, skrev i går følgende på sin Facebook-side:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En stor bistandsgiver som Norge skulle dratt i nødbremsen for lenge siden.

Bli varslet om Israel-nyheter:Gå inn på Israel-korrespondentens Facebook-side og trykk «liker»

Netanyahu fordømmer

Ifølge Haaretz fordømte statsminister Benjamin Netanyahu i går terrorangrepet og ba resten av verden gjøre det samme.

– Angrepet på jenten illustrerer blodlysten og mangelen på menneskelighet i den hatdrevne terrorbølgen vi må kjempe mot, sa statsministeren

Han annonserte at arbeidsvisumene til terroristens slektninger vil bli inndradd.

Lederen for Kirjat Arbas regionale råd, Malachi Levinger, sier til Yedioth Ahronot at innbyggerne er svært preget av det som har skjedd.

– Det er en kjent familie her i byen som er blitt rammet. Det er lenge siden noen har klart å infiltrere bosetningen, og det er tøft å være vitne til dette. Men det vi ikke knekke oss, sier rådslederen.

– Hun var glad

Hallels mor, Rina, ble intervjuet av Hærens Radio kort tid etter at datteren var erklært død. Hun fortalte at datteren sov rolig da terroristen tok seg inn på rommet hennes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hun var en livsglad jente. Hun var med i en dansegruppe som hadde opptrådt i Jerusalem kvelden før.

Faren hennes er en kjent skikkelse i bosetningen. Ifølge The Jerusalem Post er han fetter av landbruksminister Uri Ariel og han er en lokal vinprodusent.

Avstengt

De 8.000 innbyggerne i Kirjat Arba ble bedt om å holde seg innendørs i en halv time, mens en sjekket om flere terrorister hadde klart å ta seg inn i bosetningen.

Siden voldsbølgen startet i september 2015, har det vært en rekke angrep i og rundt Hebron – flere av disse i utkanten av Kirjat Arba. Men det er svært sjelden at terrorister har lykkes med å ta seg inn i bosetningen.

Palestina-arabere som jobber i Kirjat Arba ble torsdag sendt hjem fra jobb og hæren stengte midlertidig veiene til landsbyen terroristen kom fra.

Lignende angrep

Torsdagens angrep minner om tidligere angrep i området. I januar ble seksbarnsmoren Dafna Meir (39) drept av en knivstikker i bosetningen Otniel. Tre av barna hennes var hjemme sammen med henne, men hun klarte å forhindre at terroristen kom seg inn i huset. Selv ble hun knivstukket en rekke ganger og døde mens barna hennes så på.

Den 15 år gamle gjerningsmannen sa i avhør at han var blitt inspirert til å drepe jøder etter å ha sett et program på palestinsk tv.

Dagen etter ble en gravid kvinne knivstukket og skadet i bosetningen Tekoa, like i nærheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uro i Jerusalem

Årets ramadan har stort sett foregått i rolige former i Jerusalem, men søndag og mandag ble det for første gang på et par måneder igjen opptøyer på Tempelplassen og forsøk på angripe turister og jøder. Arabiske medier har gitt israelske myndigheter skylden for urolighetene.

De siste årene har Israel valgt å stenge adgangen til Tempelplassen for jøder og turister de siste ti dagene i ramadan, men i år besluttet en å holde åpent for alle.

I et intervju med Dagen onsdag avviste ordfører Nir Barkat anklagene.

– Tempelhøyden skal være åpen både for muslimer og jøder. Dette gjelder også under ramadan. I Jerusalem er det også til enhver tid hundrevis av turister fra hele verden som ønsker å besøke dette unike stedet, sa han.

På grunn av urolighetene har politiet likevel valgt å stenge adgangen for jøder og turister til etter ramadan.