SPANIA: Imran Firasat er i spansk varetekt og frykter for livet om han blir sendt til Indonesia.

Imran Firasat frykter han blir deportert snart

«Jeg vil være takknemlig om du kan bruke litt tid på å redde livet mitt», skriver islamkritikeren Imran Firasat i et håndskrevet brev til sine støttespillere i Norge.

Imran Firasat søkte politisk asyl i Norge i sommer. Firasat flyktet fra Spania fordi han fryktet å bli sendt til Indonesia der han står overfor en angivelig falsk drapsanklage. Firasat har markert seg som en krass islamkritiker og mener livet hans står i fare dersom han blir sendt til det muslimske landet.

Les også: Imran Firasat får internasjonal støtte

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med bakgrunn i Dublin-regelverket ble Firasat sendt tilbake fra Norge til Spania. Det europeiske regelverket sier at asylsøknader skal behandles i det første Schengen-landet de kommer til. På rekordkort tid ble Firasat derfor sendt tilbake til Spania, der han umiddelbart ble varetektsfengslet.

Livredd

Firasat frykter imidlertid for livet sitt, fordi påtalemyndighetene i Spania ønsker så sende ham til Indonesia som har etterlyst ham internasjonalt for en drapssak. Firasat mener drapsanklagen falsk og en måte for indonesiske myndigheter å få straffet ham for hans islamkritikk.

Les alt vi har skrevet om Imran Firasat

I det håndskrevne brevet han nå har sendt sine norske støttespillere forklarer han at spanske påtalemyndigheter fortsatt står fast på at han skal deporteres. Han mener det viser hvor stor innflytelse politikk har på det spanske juridiske systemet. Den endelige rettssaken skal finne sted snart, og han etterlyser nå større politisk press mot spanske myndigheter.

For sent

«Tiden for å lage støy rundt denne saken er nå», skriver Firasat som frykter at det snart kan være for sent.

«Kan du forestille deg hva som vil skje med meg i et islamsk land som Indonesia? Vil jeg kunne være trygg og i live der? Spania vil sende meg dit snart. Bare media, menneskerettighetsorganisasjoner og offentlig press kan redde meg», skriver han til de norske støttespillerne.

Les også
Imran Firasat får internasjonal støtteIslamkritiker
Les også
Pakistansk islam-kritiker i fengsel i NorgeImran Firasat
Les også
Islam-kritiker fikk ikke bli i Norge.Imran Firasat
Les også
Sender Norge Firasat i døden?
Les også
Islamkritikeren burde fått beskyttelse