For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Illustrasjonsbilde fra Vinmonopolet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Ikke tvil om at alkohol øker risikoen for kreftsykdom

Lege og forfatter Kaveh Rashidi går ut og advarer mot skadene ved alkoholinntak. Også i moderate mengder.

Publisert Sist oppdatert

– Det er mange årsaker til at alkohol bidrar til økt risiko for kreft, sier Rashidi til forskning.no.

Det er etanolen som er det kreftfremkallende stoffet i alkoholholdig drikke. Dermed vil det ikke ha noe å si om du drikker vin eller øl. Kreftrisikoen er den samme - det er kun mengden du inntar som har noe å si.

– Slik jeg leser forskningen, er det ikke tvil i at alkohol øker risikoen for kreftsykdom, sier Rashidi.

Powered by Labrador CMS