Ikke reservasjonsrett, bare en mulighet

Regjeringen vil lovfeste en reservasjonsmulighet for leger som ikke vil henvise til abort. Det handler ikke om en rett til reservasjon.

Dette sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) da han svarte i Stortingets spørretime i dag.

Han la til at regjeringen ved å innføre en ordning som ivaretar pasientens rettigheter, får til en bedre ordning enn den vi har hatt de siste 40 årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen (Ap) stilte det første av seks spørsmål som alle omhandlet reservasjonsretten. Han spurte også om den kommende høringsrunden om den vasrlede lovendringen:

- Hva skal være innholdet og rammene og alvorlighetsgraden av hva man skal lytte til av motforestillinger? Dersom det skulle komme så sterke motforestillinger fra tunge aktører, vil regjeringen endre forslaget og kanskje også trekke det, ville Micaelsen vite.

Det avviste helseminister Høie. Han viste til avtalen som Høyre og Fremskrittspartiet har inngått med Kristelig Folkeparti:

- Innholdet i reservasjinsmuligheten vil nedfelles i lov og forskrift som vil bli omtalt i høringsnotatet og vil bli en viktig del av høringsrunden. Så skal det hele avgjøres i dette huset, sa Høie i Stortinget.

DAGEN

Les også
KrF forventer at Høyre holder standReservasjonsdebatten