POPULÆRT: Vegetarprodukter blir mer og mer populært i Norge. Nå har en ekspertgruppe, nedsatt av Helsedirektoratet, sett nærmere på hvor sunne produktene er.
        Fredrik Hagen / NTB
    
    Hvor sunne er egentlig vegetar-alternativene?
    Ekspertene undersøkte vegetarburgere og andre kjøtterstatningsprodukter.
        
 
                        
                        
                        
                        
                        
    
    
    I butikkhyllene har det kommet stadig flere vegetarburgere og andre kjøtterstatningsprodukter. Men er de sunnere enn kjøtt? Vanskelig å si, mener ekspertene.
Etterligninger av kjøtt og kjøttprodukter er noe som har eksistert i flere hundre år. For eksempel som tofu, laget av soya, eller seitan, laget av hvetegluten. Men de siste årene har utvalget økt.
Produktene er plantebaserte, men i form kan de minne om pølser, burgere, karbonader, boller og farse eller deig. Er disse produktene sunnere enn pølser og burgere av kjøtt?