Hun tror ikke på jomfrufødselen

Statsminister Erna Solberg tror ikke at jomfrufødselen faktisk har skjedd. - Det er et symbol i vår kultur, sier hun.

- Jeg har aldri pro­ble­ma­ti­sert om jeg tror på jom­fru­fød­sel eller ikke, fordi jeg tror kris­ten­dom­men er vårt kul­tu­rel­le bilde, vår for­tel­ling om hva som er det gud­dom­me­li­ge. Så er det ikke sik­kert at alt har skjedd, sier Erna Sol­berg (H) til Dagen.

- Hvor­for fei­rer du jul?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det å få slap­pe av, kose meg, tref­fe ven­ner og fa­mi­li­er er aller vik­tigst for å få ned tem­po­et. I år har høs­ten vært sær­lig stri. Som­mer­fe­rien var kort og jeg har vært i døgn­kon­ti­nu­er­lig jobb fra slut­ten av juli, sier Sol­berg.

Med­lem av kir­ken

- Om du spør om det er ju­lens bud­skap som er ho­ved­kon­sen­tra­sjo­nen, er jeg som fles­te andre nord­menn: Det er nok mer det at julen er blitt en god fa­mi­lie­høy­tid med mu­lig­het til å tref­fe ven­ner og fa­mi­lie, og en god ferie. Jeg synes at det krist­ne bud­ska­pet er vik­tig å ha med, men jeg vil ikke si at det er det som do­mi­ne­rer mest i min jule­fei­ring, sier stats­mi­nis­te­ren.

Hun er med­lem av Den nors­ke kirke og prø­ver å få med seg jule­guds­tje­nes­ten i kir­ken på jul­af­ten, men det går ikke hver gang.

Får jule­stem­ning

De siste årene har stats­mi­nis­ter­fa­mi­li­en gått til jule­guds­tje­nes­te i Skjold kirke i Ber­gen. Tid­li­ge­re ble det enten År­stad kirke eller dom­kir­ken i Ber­gen. Hun har ikke be­stemt seg for hvil­ken kirke det blir i år.

- Vi får se. Det kom­mer an på hvor­dan vi lager løy­pen.

- Hva får du ut av å gå i kir­ken?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- På jul­af­ten blir det fak­tisk bare en jule­stem­ning. Andre gan­ger er det et sted og rom for re­flek­sjon.

DAGEN

Les også
Rektor avlyste, lokale ildsjeler busset barna til skolegudstjenesteSkolegudstjeneste i Hobøl kirke i Østfold
Les også
Undertro er ikke overtro
Les også
Flertall tror ikke Maria var jomfruSpørreundersøkelse