Horne vurderer kommunal kontantstøtte

Re­gje­rin­gen vil vur­de­re om kon­tant­støt­ten kan gjø­res til en kom­mu­nal ord­ning for å hind­re trygde­eks­port, opp­ly­ser bar­ne-, fa­mi­lie- og in­klu­de­rings­mi­nis­ter Solveig Horne (Frp).

- Vi må se om den stat­li­ge kon­tant­støt­ten kan bli lokal, om vi da kan hind­re trygde­eks­port, for det var ikke det som var me­nin­gen, sier Horne til NTB.

Hun på­pe­ker at re­gje­rin­gen synes det er vik­tig å gi små­barns­for­eld­re mu­lig­het til å velge å være hjem­me en kort pe­rio­de. Sam­ti­dig øns­ker hun altså å hind­re at støt­ten skal gå til barn av for­eld­re som har ar­bei­det i Norge en kor­te­re eller leng­re pe­rio­de, når fa­mi­li­en ikke bor i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kon­tant­støt­ten har igjen blitt hef­tig de­bat­tert etter at re­gje­rin­gen, etter av­ta­le med Kris­te­lig Folke­par­ti og Venst­re, be­stem­te at støt­ten til ett­årin­ge­ne skal økes til 6.000 kro­ner. Kri­ti­ker­ne på­pe­ker at dette er svært lu­kra­tivt for ar­beids­ta­ke­re som har fa­mi­li­en sin i lav­kost­land i EU. (©NTB)

Les også
Forlik gav mer til barn og bistand
Les også
Makt i første aktSolveig Horne
Les også
En av fem støtter utvidelsen av kontantstøtten