En av fem støtter utvidelsen av kontantstøtten

Bare 21 pro­sent av de spur­te i en me­nings­må­ling er enig med re­gje­rin­gen i at kon­tant­støt­ten bør ut­vi­des til også å gjel­de to­årin­ger.

39 pro­sent av de spur­te i me­nings­må­lin­gen Ipsos MMI har gjort for Dag­bla­det vil be­hol­de da­gens ord­ning. Den gjel­der for barn mel­lom ett og to år. 28 pro­sent vil vrake hele kon­tant­støt­ten.

Fre­dag skrev de fire bor­ger­li­ge par­ti­ene under den førs­te bud­sjett­av­ta­len for Høyre/Frp-re­gje­rin­gen i Stor­tin­get. I av­ta­len harKris­te­lig Folke­par­ti fått gjen­nom­slag for å øke kon­tant­støt­ten for barn mel­lom ett og to år til 6.000 kro­ner må­ne­den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Kon­tant­støt­ten er Nor­ges mest om­dis­ku­ter­te vel­ferds­re­form. Det er vel bare EU- og EØS-sa­ken som skap­te stør­re po­li­tisk en­ga­sje­ment. Når et så klart fler­tall vil be­hol­de ord­nin­gen i en eller annen form, er det vel­dig bra, sier KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de til Dag­bla­det.

Løf­tet om støt­te til to­årin­ger er ned­felt i re­gje­rings­er­klæ­rin­gen, men det er ikke klart når dette vil bli inn­ført. (©NTB)