PALESTINSK JESUS: En rekke palestinske ledere har i forbindelse med julefeiringen nok en gang hevdet at Jesus var palestiner. Bildet er fra midnattsmessen i Fødselskirken i Betlehem 25. desember i år der det palestinske lederskap med president Mahmoud Abbas i spissen var til stede.

Hevder Jesus var palestinernes første martyr

Nok en gang legger palestinske ledere beslag på Jesu fødsel. I tillegg hevder de at Jesus var palestinernes første martyr.

Til tross for at Jesu hjemland Judea først ble kalt Palestina over hundre år etter at han ble født, og til tross for at våre dagers palestinere først tok i bruk navnet i andre halvdel av det 20. århundre, har palestinske ledere igjen satt fram påstander om at Jesus var en palestiner.

Palestinernes president Mahmoud Abbas har nok en gang hevdet dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi feirer Jesu fødsel, en palestinsk budbærer for kjærlighet, rettferdighet og fred, sa Abbas i sin julehilsen til verden.

Abbas sin rådgiver i religiøse og islamske saker, Mahmoud Al-Habbash, slo fast det samme rett før julehelgen.

– Julen er også en palestinsk helligdag fordi Jesus, fred være med hans minne, var en palestiner. Han ble født i Palestina, og bodde og virket som profet i Palestina. Derfor har julen et spesielt palestinsk særtrekk, sa Habbash i følge nettstedet World Net Daily (WND).

«Palestinsk martyr»

PAs sjefsforhandler Saed Erekat viser i et juleintervju til «den første martyren, den første palestineren, Jesus».

Guvernør for Ramallah-distriktet, Laila Ghannam, uttrykte håp om «seier, selv om det synes fjernt», og oppmuntret palestinere til å «glede seg» og feire jul «fordi Jesus Messias er palestiner», melder Palestinian Media Watch (PMW).

Adnan Al-Damiri, talsmann for PAs sikkerhetsstyrker, skriver i sin julehilsen at vi feirer jul – «den årlige minnedagen for kjærlighet og fred, fødselsdagen til palestineren Jesus.»

PMW har også oversatt Facebook-siden til Twfiq Tirawi, medlem i Fatahs Sentralkomité, der han ønsker «det forente palestinske folk en ny julehøytid som fremmer frihet slik Jesus gjorde – den første palestineren.»

Endrer historien

Etter det store jødiske opprøret i 66 til 73 etter Kristus og Bar Korkhba-opprøret i 132 - 135 etter Kristus, endret den romerske keiser Hadrian navnet på Judea til Palestina. Forskere hevder at endringen skyldes ønsket om å frata jødene deres historiske bånd til området.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagens palestinske lederskap har også prøvd å omskrive historien og Bibelen. I et intervju med WND i 2007 hevdet den palestinske juristen sheik Taysir Tamimi at det jødiske tempelet aldri hadde eksistert, at Vestmuren var et feste for Muhammeds hest, at Al Aqsa-moskéen var bygget av engler, og at Abraham, Moses og Jesus var profeter for islam.

Forfølgelse

Israels statsminister Benjamin Netanyahu viste i sin julehilsen til forfølgelsen av kristne som pågår i en rekke muslimske land i Midtøsten.

– Det skjer ikke i Israel, det eneste unntaket. Her i Israel er trosfrihet et hellig prinsipp. På denne viktige dagen i den kristne kalenderen må vi minnes vår felles arv og verdier som forener oss i møte med ekstremisme og hat, som vi aldri vil akseptere, sa Netanyahu.

– Fra Jerusalem, den evige hovedstaden til det jødiske folk, fredens by, står jeg sammen med alle kristne, særlig de som bor i Midtøsten, i en felles bønn om en mer fredelig og tolerant verden, la Netanyahu til.

Les også
Titusener på pilegrimsferd til Betlehem
Les også
I Jesu hender, hva enn som hender
Les også
Israel godkjenner 243 nye bosetterboliger i Øst-Jerusalem
Les også
Israelske tjenestemenn pågrepet i korrupsjonssak
Les også
En dag ved julegryta