SPØK: Korsets Seier spøkte med at avisen fra nå av vil hete «Krossens Siger». Foto: Skjermdump/Facebook

Her er Kristen-Norges aprilspøker

Den kommer hvert år, og hvert år går mange på den. Aprilspøken har ikke tatt korona-fri.

Ervin Kohn og Stian Kilde Aarebrot gikk 1. april ut på Facebook med en video av sistnevnte på konverteringskurs til jødedommen. Aarebrot, som er kjent for å ha startet det kristne praksisnettverket «Etter Kristus», sier at det nye nettverket naturlig nok skal hete «Før Kristus».

«For en tid tilbake ble jeg oppmerksom på hvor mye mer den jødiske religionen betoner nettopp dette med praksis fremfor det spirituelle og åndelige. Det som først artet seg som misunnelse, utartet til besettelse. Jeg bare måtte ha det, men jeg kunne ikke – ikke uten å konvertere», heter det på Facebook-siden til «Etter Kristus». På Aarebrots Facebook-side kan du se videoen fra kurset. Til slutt i meldingen kommenterer Aarebrot at de såkalte «Jesusdojoene» nå vil bli hetende «Moses- eller makkabeusdojo».

Klemte til

«Minner om at vi arrangerer årets klemme-aksjon i morgen. Møt opp utenfor Oslo S for å gi folk litt nærhet. Bli med og spre det, du også!», slik kunne en lese det på Skaperkraft-leder Filip Ryggs Facebook-side. Responsen tydet på at folk husket hvilken dato han skrev det på.

Dåp

Anders Torvill Bjorvand er leder for det voksende IT-selskapet Kommunion, som blant annet lager nettsider for mange kirker og organisasjoner. Han fortalte at sørstatsbaptistene har kjøpt selskapet, som han selv har grunnlagt.

«Som en del av avtalen vil Kommunion overta ansvaret for baptistsamfunnet i Norge. Som et tegn på god vilje, siden jeg kun er døpt som spedbarn, vil jeg bli ordentlig døpt under lunsjbønnen i Kommunion sine kontorer i Rådhusgata 19 i Askim, Norge kl 11:30,» skriver han og forteller at det hele vil bli kringkastet på Facebook.

– Jeg er ikke spesielt glad i aprilspøker, men jeg traff bedre enn jeg pleier, melder Bjorvand til Dagen via Messenger.

Nynorskspøk

Pinseavisen Korsets Seier, som i januar i år ble kjøpt av Dagen, skrev på sine sider at oppkjøpet fører til at avisen fremover kun vil komme ut på nynorsk. Det vakte liten begeistring blant leserskaren.

Trump-spøk

Idar Kjølsvik er professor ved Princeton teologiske seminar, og ingen dedikert Trump-tilhenger. Dermed var det flere av hans Facebook-venner som forsto spøken da han postet et bilde av presidenten, med teksten «Vi hadde behøvd en sterk og tydelig leder som Donald Trump også her i landet. Imponerende lederskap i en vanskelig tid!»

Musikerhumor

Artist og Teamleder i Laget Region Vest, Einar Helgaas, kunne i dag tidlig fortelle på Facebook at han endelig hadde landet platekontrakt med Kirkelig Kulturverksted. En lang liste av heiarop og gode kommentarer tyder på at han har en liten ryddejobb å gjøre på kveldingen.

– Jeg har på det verste ledd meg krokete i dag, sier han. Ikke minst da jeg klarte å lure noen av Norges beste musikere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har du lurt noen i dag? Fortell oss om det i kommentarfeltet!