ØDELEGGER: – De som opptrer slik som det er gjort i denne saken ødelegger for oss som er opptatt av å kunne kombinere et tydelig nei til homofilt samliv med en grunnleggende respekt for alle mennesker.

Helt uakseptabelt med vold mot lesbisk prest

Forrige uke ble vikarpresten Hanne Marie Pedersen-Eriksen slått i ansiktet fordi hun er lesbisk. – Helt uakseptabelt og veldig trist, mener NLMs Espen Ottosen.

Vikarprest Hanne Marie Pedersen-Eriksen i Sarpsborg forberedte seg på gravferd forrige uke da hun plutselig ble slått i ansiktet av en ukjent person. Begrunnelsen for slaget skal ha vært at 27-åringen er gift med en kvinne.

– Hun stilte seg opp foran meg, sa at jeg var en skam for Kirken og slo til meg i ansiktet. Det hele gikk veldig, veldig fort, men jeg ble sjokkert. Det var utrolig ubehagelig, fortalte 27-åringen til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tror hun viste til at jeg er gift med en kvinne, og det mente hun ikke var riktig for en prest. Det er helt greit at folk er uenig i hvordan jeg ønsker å leve livet mitt, men jeg vil heller ta det gjennom dialog.

Pedersen-Eriksen var i mars i sentrum av en omstridt ansettelsessak i Møre Bispedømme.

Kirkerådet i Sandøy innstilte 27-åringen til jobben, men biskop i Møre, Ingeborg Midttømme, ville ikke ordinere henne på grunn av hennes samlivsform. Pedersen-Eriksen bestemte seg senere for å takke nei til stillingen. Avgjørelsen om å takke nei kom som en direkte konsekvens av det hun den gang beskrev som ubehagelige henvendelser.

– De har kommet fra folk jeg ikke kjenner, både via epost og direkte til meg. Det gjorde meg utrygg, og det ble rett og slett for mye, sa hun til Aftenposten den gang.

LES: Lesbisk prest slått av kvinne

Helt uakseptabelt

Espen Ottosen, informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband og forfatter av boken «Mine homofile venner» har i mange år offentlig forfektet viktigheten av å møte homofile mennesker med respekt, samtidig som man kan ha et tydelig standpunkt imot homofili.

– Dette er helt uakseptabelt og veldig trist, sier han til Dagen.

– De som opptrer slik som det er gjort i denne saken ødelegger for oss som er opptatt av å kunne kombinere et tydelig nei til homofilt samliv med en grunnleggende respekt for alle mennesker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Leder i Oslo-moské ble utsatt for brutalt angrep

Elsket av Gud

– Selv om noen lever liv som står i strid med kristen etikk, ønsker vi å vise omsorg. Alle mennesker er skapt og elsket av Gud.

– Hva tror du fikk denne personen til å slå?

– Det er vanskelig å svare på. Generelt kan uenighet skape mange følelser. Da det viktig at man praktiserer selvbeherskelse. Dette gjelder selvfølgelig vold, men det gjelder også de ordene vi bruker i samtaler og det gjelder hets i kommentarfeltene på nettet.

Ottosen mener par i et homofilt samliv bør behandles på samme måte som par i et samboerskap.

– I begge tilfeller lever man i synd og da vil jeg oppfordre dem til omvendelse. At homofili er spesielt syndig sammenlignet med annen synd er en kjempeproblematisk tanke.

Les også
Mobilisering – også når det koster
Les også
Når argumentene ikke passer
Les også
Før Gud blir glemtfakta Magnus Malm
Les også
Hun skal snakke om glede til sørgende misjonsfolkHimalpartner