Knut Arild Hareide (KrF) ankommer en partilederdebatt i regi av NRK på Litteraturhuset i Fredrikstad fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Hareide: – Imponert over religiøst forhold til eiendomsskatt

Det ble tilløp til både opphetet stemning og latter i studio da partilederne tok for seg eiendomsskatt under debatten fredag.

– Jeg blir imponert over alle som har et slikt religiøst forhold til eiendomsskatt, kommenterte KrF-leder Knut Arild Hareide til latter fra publikum. Lakonisk slo han fast at det kan bli en god fremtid uansett om det blir eiendomsskatt eller ikke.

LES: Derfor vinner KrF-lederen TV-debattene

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre vedgikk at eiendomsskatt verken er noe lett valg eller et populært forslag, men at det er en ærlig sak å si at det er nødvendig for å sørge for eldreomsorg og barnehager.

Venstres Trine Skei Grande brøt engasjert inn at hun blir «utrolig irritert» over Støres beskrivelse av Oslo. Da Venstres skolebyråd overtok etter Arbeiderparti-styre, var skolene i så dårlig stand at det var protester i borggården ved rådhuset.

– Har du ingen flere gode ideer, smalt det fra Venstre-lederen til Støre.

Ap-lederen, med støtte fra Miljøpartiet De Grønne, mente på sin side at valgkampen i Oslo for Høyres del kun handler om å være mot eiendomsskatten.

Les også
– Ikke hørt om kirkevalgetKirkevalg
Les også
Slik Jesus møtte mennesker
Les også
Eit verdiparti med sosial samvit
Les også
– Er vi ikke bra nok for Hamars ungdom?Café Uno
Les også
Lysbakken ba statsministeren være en Merkel