Vitner melder om flere israelske angrep mot Gaza etter at Hamas ikke godtok tirsdagens våpenhvileavtale. Nå kommer Hamas med egne krav. Foto: Ahmed Zakot / Reuters / NTB scanpix

– Hamas ønsker ti års våpenhvile

Hamas ønsker en langvarig våpenhvile med Israel, dersom landet innfrir tre krav, ifølge israelsk avis.

Onsdag kom det formelle avslaget fra Hamas på Egypts fremforhandlede avtale om våpenhvile mellom partene.

– Utfallet av de interne diskusjonene har resultert i beslutningen om å avslå forslaget. Hamas informerte Egypt i går kveld og beklaget at de ikke kunne godta det, sier Hamas' Sami Abu Zuhri i en uttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uttalelsen kommer samme dag som palestineren Amzi Bishara, som stilte som presidentkandidat i Israel i 1999, presenterte gruppens krav for å møtes ved forhandlingsbordet, skriver Jerusalem Post.

Som motytelse for ti års våpenhvile, ønsker gruppen en åpning av grenseposter mellom Israel og Gaza og internasjonal kontroll over havneområdet i Gaza i stedet for Israels blokade.

I tillegg krever de en løslatelse av palestinske fanger som ble involvert i den israelsk-palestinske fangeutvekslingen i 2011, ettersom flere av fangene har blitt arrestert på nytt.

Avisen skriver at det er Israels Channel 2 som har videreformidlet Bisharas kravliste. Bishara satt i Knesset fra 1996-2007. Han bor nå i Qatar.

Les også
Brende måtte flykte fra rakettangrep i Israel
Les også
Gaza som Laksevåg i 1944
Les også
Hamas burde ha sagt ja