Hagen vil koble inn barnevernet om barn ikke lærer norsk

Carl I. Hagen åpner for å ta barna fra innvandrere som ikke vil la dem lære norsk, skriver Dagbladet.

Carl I. Hagen, som i dag er Frem­skritts­par­ti­ets gruppe­le­der i Oslo by­sty­re, frem­met i fe­bru­ar et pri­vat for­slag til om en in­te­gre­rings­etat i Oslo.

- Vi må ta vare på alle nors­ke barn, det vil si alle barn som fødes i Norge, selv om deres for­eld­re kom­mer fra et annet land. Barna må kunne norsk når de be­gyn­ner på sko­len. Det er hele grunn­la­get for at de skal klare seg bra i sam­fun­net vårt, sier Frp-ve­te­ra­nen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Mitt for­slag er at en in­te­gre­rings­etat skal sam­ar­bei­de med barne­ver­net, barne­ha­gen, sko­len, fri­vil­lig sek­tor og selv­sagt for­eld­re­ne for å skape et godt in­te­gre­rings­sys­tem.

Han de­fi­ne­rer mang­len­de norsk­kunn­ska­per som om­sorgs­svikt.

- Hvis barne­ver­nets van­li­ge støtte­til­tak i hjem­met ikke fun­ge­rer, eller for­eld­re mot­set­ter seg å sam­ar­bei­de om å lære barna norsk, vil re­sul­ta­tet bli om­sorgs­over­ta­kel­se. Vi kan ikke til­la­te at barn vokser opp i fa­mi­li­er som nek­ter dem det vik­tigs­te in­stru­men­tet for å lyk­kes i Norge, nem­lig språ­ket vårt.

Hagen har imid­ler­tid liten tro på at for­sla­get blir ved­tatt.

- Ikke med en gang. Det føl­ger nok et van­lig møns­ter; først lat­ter­lig­gjør våre mot­stan­de­re det jeg kom­mer med, så mod­nes det og blir gjel­den­de po­li­tikk, sier han til Dag­bla­det.

NTB

Les også
Vil nekte barn som ikke kan norsk se barne-TV fra hjemlandet
Les også
Horne støtter Hagens integreringsutspill