Vil nekte barn som ikke kan norsk se barne-TV fra hjemlandet

Fremskrittspartiet i Oslo ønsker å nekte barn som ikke kan norsk å se på barne-TV fra hjemlandet. Partiet ønsker også kutt i støtte eller mulighet til å miste barna for foreldre som nekter å følge pålegg.

Man­dag le­ve­rer Frem­skritts­par­ti­et en rekke for­slag til Oslo by­sty­re for å bedre in­te­gre­rin­gen i ho­ved­sta­den.

- Vi kan ikke len­ger sitte stil­le å se på at nors­ke barn født av nors­ke stats­bor­ge­re møter førs­te skole­dag uten å kunne norsk. Det er om­sorgs­svikt, og om­sorgs­svikt får kon­se­kven­ser, sier Carl I. Hagen (Frp) til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I et for­slag om å opp­ret­te en egen in­te­gre­rings­etat (IE) i Oslo kom­mu­ne øns­ker Hagen blant annet at eta­ten skal vars­les der­som for­eld­re­ne ikke har en plan for å lære bar­net norsk etter fød­se­len.

Eta­ten skal også ha full kon­troll over of­fent­li­ge ytel­ser, og bruke trus­sel om penge­stopp som virke­mid­del for å få fa­mi­lie­ne til å lyst­re eta­tens krav.

Hagen mener også at man må sette flere kon­kre­te krav til inn­vandrer­fa­mi­li­er. Blant annet å si nei til å se bar­ne-TV fra hjem­lan­det der­som bar­net ikke kan norsk.

Høy­res gruppe­le­der Øy­stein Sun­de­lin er ikke spe­si­elt be­geist­ret for Ha­gens for­slag.

- Folk skal få de ytel­se­ne man har krav på, men at trygde­pen­ger skal ba­se­res på hvil­ke tv-pro­gram barna ser på er jeg yt­terst skep­tisk til, sier Sun­de­lin.

Ar­bei­der­par­ti­ets inn­vand­rings­po­li­tis­ke tals­mann, Helga Pe­der­sen, mener Frps po­li­tikk er in­kon­se­kvent. (©NTB)