Horne støtter Hagens integreringsutspill

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) mener Carl I. Hagens forslag om en ny etat er et godt innspill i integreringsdebatten. Også Frp-nestleder Per Sandberg er positiv.

Frp-ve­te­ran Carl I. Ha­gens for­slag til til­tak som skal få barn av inn­vand­rer­for­eld­re til å lære norsk, har vakt mange re­ak­sjo­ner fra po­li­tisk hold etter at saken ble kjent man­dag.

Til VG sier Hagen, som er leder i Frps by­styre­grup­pe i Oslo, at mang­len­de norsk­kunn­ska­per hos barn er en type om­sorgs­svikt som i yt­ters­te kon­se­kvens bør kunne føre til at for­eld­re mis­ter om­sorgs­ret­ten. Til­ta­ke­ne skal bli iverk­satt av en egen in­te­gre­rings­etat.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå får Hagen støt­te av bar­ne-, like­stil­lings- og in­klu­de­rings­mi­nis­ter Solveig Horne.

- Det må være opp til den en­kel­te kom­mu­nen, men jeg synes det er vik­ti­ge inn­spill til in­te­gre­rings­de­bat­ten som Oslo Frp kom­mer med, som jeg skal ta med meg i det vi­de­re ar­bei­det. Det er mange gode for­slag her, sier Horne til NRK.

Stats­rå­den vil dog ikke slå fast om språk­kunn­skap er et kri­te­ri­um som blir lagt til grunn når en vur­de­rer om­sorgs­svikt.

- Det må den en­kel­te barne­vern­s­etat vur­de­re i de en­kel­te til­fel­le­ne. Men det å kunne språk før du be­gyn­ner på sko­len er vel­dig vik­tig, og det må alle for­eld­re påse at barna kan, sier Horne.

Også nest­le­der Per Sand­berg støt­ter parti­fel­lens ini­tia­tiv.

- Å etab­le­re en egen in­te­gre­rings­etat er en god idé. Med de ut­ford­rin­ge­ne Oslo og andre byer står over­for med store mang­ler in­nen­for in­te­gre­ring er det for­nuf­tig med en sam­ord­net le­del­se av dette, sier Frp-nest­le­der Per Sand­berg til VG.

NTB

Les også
Vil nekte barn som ikke kan norsk se barne-TV fra hjemlandet