Guvernør: - Evakueringen fra Homs er i gang igjen

Matleveranser er igjen på vei til de beleirede områdene av Homs, i tillegg til at flere sivile vil bli evakuert, opplyser guvernøren i den syriske byen.

Gu­ver­nør Talal Ba­razi sier at både eva­ku­e­rin­gen og mat­le­ve­ran­se­ne til gam­le­byen i Homs er gjen­opp­tatt etter at de tirs­dag ble av­brutt som følge av «lo­gis­tis­ke og tek­nis­ke» pro­ble­mer.

Fort­satt antas det at over 1.500 per­soner be­fin­ner seg i om­rå­de­ne som har vært be­lei­ret av re­gje­rings­styr­ker i nes­ten to år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Klok­ka 11 var det mulig å få inn mathjelp til gam­le­byen i Homs, sier Ba­razi til AFP. Han føyer til at bi­le­ne vil pluk­ke opp en grup­pe si­vi­le på veien til­ba­ke.

Uro for barna

Over 1.150 men­nes­ker er eva­ku­ert siden ope­ra­sjo­nen be­gyn­te fre­dag, men fort­satt skal 1.550 per­soner være igjen i den ra­ser­te by­de­len, blant dem flere hund­re barn, iføl­ge Ver­dens barne­fond UNICEF.

- Dette er et vel­dig po­si­tivt gjen­nom­brudd, men det kan bare være be­gyn­nel­sen, sier UNICEFs re­pre­sen­tant i Syria, Youssouf Abdel Jelil, i en presse­mel­ding.

Hjelpe­ar­bei­de­re er svært be­kym­ret for barn som er igjen i gam­le­byen. De som al­le­re­de er eva­ku­ert, be­skri­ves som av­mag­re­de og svake.

Ster­ke møter

En hjelpe­ar­bei­der fra Sy­ris­ke Røde Halv­måne be­skri­ver det som hjerte­skjæ­ren­de å møte barna som kom­mer ut. Noen av dem har aldri sett en banan. I må­neds­vis har de over­levd på sta­dig mind­re mat, i det siste stort sett på oli­ven og urter.

- Våre psy­ko­lo­gis­ke team er på plass for å hånd­te­re hver en­kelt til­fel­le når de kom­mer ut, men etter hvert vil også våre folk tren­ge psy­ko­lo­gisk hjelp, sier ope­ra­sjons­le­der Kha­led Erksous­si, som føyer til at møtet med barna er en svært sterk og fø­lel­ses­ladd opp­le­vel­se.

Op­po­si­sjo­nen har på for­hånd vært redd for at unge menn ville bli på­gre­pet idet de kom ut, og det er nett­opp hva som har skjedd. 336 gut­ter og menn i al­de­ren 15 til 55 år er tatt inn til avhør av myn­dig­he­te­ne, og kun 42 av dem har se­ne­re blitt løs­latt, iføl­ge FN.

NTB

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nye Syria-forhandlinger i Genève
Les også
- Problemene i Homs dårlig tegn foran Syria-forhandlinger
Les også
Syrisk journalist drept i Homs