Greit å tråkke på Bibelen?

Er det greit å tråkke på Bibelen, brenne Koranen og kalle guder og profeter akkurat det du har lyst til? spør arrangørene av samtalekveld på Litteraturhuset i Fredrikstad torsdag kveld.

Da­gens sjef­re­dak­tør Ve­bjørn Sel­bekk skal i de­batt med ge­ne­ral­sek­re­tær Meh­tak Asfar i Islamsk Råd Norge og ge­ne­ral­sek­re­tær John Peder Ege­næs i Am­ne­sty Norge klok­ken 19 tors­dag kveld. Der stil­les det spørs­mål om hvor gren­sen mel­lom blas­fe­mi og yt­rings­fri­het går og når kri­tikk går over til å bli spott.

Som sjef­re­dak­tør i Ma­gazi­net i 2006 tryk­ket Sel­bekk Mu­hammed-­ka­ri­ka­tu­re­ne, i lik­het med en rekke andre nors­ke aviser. Pub­li­se­rin­ge­ne førte til opp­tøy­er i en rekke land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De­bat­ten er den førs­te av tre sam­tale­kvel­der om re­li­gion og etikk på Lit­te­ra­tur­hu­set i Fred­rik­stad i høst. Sam­ta­le­se­ri­en er i sam­ar­beid med Kir­kens By­mi­sjon. Islamsk for­ening og Hu­man-Etisk For­bund er også med i pro­gram­ar­bei­det.

I ok­to­ber skal Anne Sen­der snak­ke om hvor­dan hun som ung kon­ver­titt kom inn i en liten og lav­mælt jø­disk me­nig­het på 70-tal­let under tit­te­len «Vår jø­dis­ke reise».

I de­sem­ber stil­les det spørs­mål om nord­menn har blitt så redde for re­li­gion at ikke en­gang høy­ti­de­ne skal pre­ges av dem.

DAGEN

Les også
Omstridt pastor ville brenne koraner i Florida
Les også
Erkebiskop mot Bibelen