For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

For en tid som denne?

Full storm rundt et kors­smyk­ke. Bør en ny­hets­opp­le­ser på NRK bære et re­li­giøst sym­bol? Hva er grun­nen til re­ak­sjo­ne­ne? Mange skjøn­ner ikke hvor denne fiendt­lig­he­ten kom­mer fra. Hva er det som skjer?

Publisert Sist oppdatert

Et his­to­risk til­bake­blikk hjel­per. Det gir me­ning å se hvor­dan Gud hand­ler i ulike tider og finne trøst i hvor­dan Gud tar vare på fol­ket sitt. Bi­be­len for­tel­ler his­to­ri­en om Ester. Hun og det jø­dis­ke fol­ket var ikke sær­lig be­visst sin tro. 900 år etter at Gud kalte Abram var fol­ket spredd rundt om­kring i små en­kla­ver, og de holdt på å miste troen og iden­ti­te­ten.

Kli­ma­et for tro var til­syne­la­ten­de bra. Det per­sis­ke riket var to­le­rant over­for fol­ke­ne de hadde in­klu­dert. Den of­fi­si­el­le po­li­tik­ken var å opp­munt­re og styr­ke de ulike kul­tu­rene og re­li­gio­ne­ne og la dem ut­vik­le seg under eget le­der­skap. De hadde det bra, drev næ­ring, be­tal­te skatt og var in­volvert so­si­alt, po­li­tisk og øko­no­misk.

Midt i dette blir Guds folk for­søkt ut­ryd­det. Es­ters bok hand­ler ikke om fred.

Powered by Labrador CMS