Hannah French (i midten) foran tigerstatuen ved Oslo S lørdag formiddag før fakkeltoget til støtte for å få broren, Joshua, hjem til Norge etter å ha sittet over fem og et halvt år i kongolesisk fengsel. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Flere hundre i fakkeltog for Joshua French

Omkring 300 mennesker samlet seg i Oslo lørdag for å delta i fakkeltoget til støtte for den drapsdømte nordmannen Joshua French, som på sjette året sitter fengslet i Kongo.

Blant initiativtakerne er Hannah French, Joshuas søster. Moren Kari Hilde French har vært i Kongo i elleve måneder, og besøker sin sønn daglig i fengselet.

– Jeg er her fordi Joshua French er utsatt for en umenneskelig behandling, og det vil vi protestere mot og få en slutt på. For meg er dette et spørsmål om humanitet og menneskeverd, sa Kjell Magne Bondevik i sin appell.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Demonstrantene hevder French er blitt offer for et justismord og at han må til Norge før det er for sent. Hannah French rettet i sin tale en henstilling til norske myndigheter om å skifte strategi for å få broren hennes hjem.

– Myndighetene har sagt at de har jobbet med saken i fem og et halvt år. Det er på tide å bytte strategi, for det er åpenbart at de menneskene og den strategien de bruker ikke fungerer. Snakk med britene, snakk med andre land, kontakt mennesker med erfaring og myndighet, sa Hannah French, som karakteriserte sin brors tilstand som stabilt dårlig.

Ifølge politiet i Oslo, som selv gikk foran i fakkeltoget med hester, var det omkring 300 demonstranter som deltok. Toget gikk fra Jernbanetorget til Eidsvolls plass foran Stortinget.

Les også
– Joshua Frenchs helse forverres
Les også
French pågrepet – anklages for rømningsforsøk
Les også
French-advokat mener Kongo haler ut tiden
Les også
Fylkesmannen har betalt 3 millioner for Kongo-rettssaker
Les også
Fem år i fengsel for Joshua French