Veltede stoler i området der en bil kjørte ned flere folk under en juleparade i Waukesha i Wisconsin. Foto: Jeffrey Phelps / AP / NTB

Flere barn truffet da bil kjørte inn i juleparade i USA – minst fem døde

Minst fem døde og mer enn 40 ble skadd da en bil kjørte inn i en juleparade i Waukesha i Wisconsin. En person av interesse er pågrepet, opplyser politiet.

Politiet varslet tidlig at det var flere døde. Myndighetene i forstadsbyen til Milwaukee opplyser at det dreier seg om minst fem personer og at mer enn 40 er skadd.

Det er ikke meldt noe om alderen til de drepte eller om et mulig motiv for personen som kjørte inn i paraden. Politiet opplyser at det er en pågående etterforskning for å avklare hva som skjedde og hvorfor.

Det ble avfyrt flere skudd i hendelsen. Politiet opplyser at disse ble avfyrt i et forsøk på å stanse bilen og at det ikke er noe som tyder på at personen i bilen skjøt mot folk.

Det hvite hus opplyser at president Joe Biden er blitt informert om hendelsen og følger med på etterforskningen.

Skrek ut i sjokk

Førjulsgleden ble til en tragedie foran tilskuerne i den lille amerikanske byen.

Hendelsen ble fanget på video på kommunens direktesending, og man kan se flere skrike ut i sjokk når en gruppe unge dansere ble truffet.

En far forteller at han gikk fra den ene skadde kroppen til den andre for å finne sin datter.

En pågrepet

En person som er av interesse for politiet, er pågrepet. Politiet har også funnet den aktuelle bilen. Politiet løsnet skudd mot bilen under hendelsen i et forsøk på stoppe den. FBI bistår etterforskningen av saken.

De skadde ble brakt til sykehus med ambulanser og av politibetjenter og familie, skriver ABC News.

Brannvesenet opplyser at til sammen elleve barn og tolv voksne ble transportert til sykehus etter hendelsen, men det er uklart hvor mange andre skadde som har blitt kjørt av andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forferdelige scener

Et vitne sier til avisa Milwaukee Journal Sentinel at en rød SUV kjørte i høy hastighet før han hørte et høyt smell og skrik fra folk som ble truffet.

Chris Germain, som er deleier i et dansestudio der flere som var med i paraden er medlemmer, blant dem datteren, forteller at han kjørte ved paraden da en mørkerød SUV «bare raste forbi oss».

En politibetjent løp etter bilen, ifølge Germain.

– Det lå små barn over hele veien, det var politibetjenter og helsepersonell som ga førstehjelp til flere fra paraden, sier han.

På videoer i sosiale medier, blant annet fra direktesendingen, kan man se bilen som kjører rett gjennom sperringer på stedet og inn i folk fra et korps som spilte i paraden.

Folk ble bedt om å holde seg unna sentrumsområdet i byen, og nødetatene rykket ut. Waukesha er en forstad til delstatens største by Milwaukee, som ligger drøyt tre mil østover, og har rundt 70.000 innbyggere. Juleparaden er en årlig tradisjon i byen.

(©NTB)

Politiet sperret av store deler av sentrum i Waukesha etter hendelsen. Flere gjenstander lå igjen fra folk som enten var kjørt ned eller som hadde flyktet fra området. Foto: Jeffrey Phelps / AP / NTB
En politimann jobber på stedet etter at en bil kjørte ned flere personer og drepte minst fem i Waukesha. Foto: Jeffrey Phelps / AP / NTB
Minst fem ble drept og over 40 skadd da en bil kjørte inn i en juleparade i byen Waukesha i den amerikanske delstaten Wisconsin søndag. Foto: Mike De Sisti / Milwaukee Journal-Sentinel via AP / NTB