Flere arrestert for gjengvoldtekt og drap i India

En 16 år gammel jente ble gjengvoldtatt og brent til døde.

Po­li­ti­et i byen Kol­ka­ta øst i India har ar­res­tert flere menn etter at en ten­årings­jen­te ble gjeng­vold­tatt og brent til døde. Saken be­skri­ves som et nytt uhyg­ge­lig ek­sem­pel på vol­den som truer in­dis­ke kvin­ner.

Den 16 år gamle jenta ble to gan­ger ut­satt for vold­tekt fra men­ne­ne før hun lille jul­af­ten ble brakt til syke­hus med store brann­ska­der. Hun døde nytt­års­af­ten, og tors­dag kunn­gjor­de po­li­ti­et at de har på­gre­pet flere mis­tenk­te i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Rett før hun døde, sa hun i nær­vær av helse­per­so­na­le at to per­soner med nær til­knyt­ning til dem som nå er ar­res­tert, tente fyr på henne. Dette skjed­de da hun var alene hjem­me 23. de­sem­ber, sa po­liti­sjef Rajiv Kumar i byen Mad­hya­gram 25 kilo­me­ter nord for Kol­ka­ta.

Ons­dag de­mon­strer­te flere hund­re men­nes­ker i Kol­ka­ta mot vold­tek­te­ne av og dra­pet på kvin­nen. Over­gre­pe­ne føyer seg inn i en rekke an­grep med sek­su­el­le over­to­ner mot in­dis­ke kvin­ner det siste året.

I de­sem­ber 2012 ble en 23 år gam­mel kvin­ne gjeng­vold­tatt på en buss i ho­ved­sta­den New Delhi. Hun døde av ska­de­ne hun ble på­ført. I au­gust i fjor ble en kvin­ne­lig fo­to­graf vold­tatt av flere menn mens hun var på jobb i stor­byen Mum­bai.

(©NTB)

Les også
Fire tiltalte funnet skyldig i voldtekt i India
Les også
Sterke reaksjoner på voldtektsdom i India