Sterke reaksjoner på voldtektsdom i India

In­disk pres­se er svært mis­for­nøyd med dom­men i saken hvor en 17 år gam­mel gutt var til­talt for å ha del­tatt i gjeng­vold­tekt.

Gut­ten ble lør­dag dømt tiltre år i en ung­domsan­stalt for å ha del­tatt i den mye om­tal­te gjeng­vold­tek­ten av en 23 år gam­mel kvin­ne om bord i en buss i New Delhi i de­sem­ber i fjor. Kvin­nen døde av ska­de­ne hun ble på­ført.

«PA­RO­DI», skri­ver tab­loid­avi­sa Mail Today og fast­slår at ten­årin­gen «slapp unna» med drap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hin­du­stan Times på­pe­ker at po­liti­kil­der har sagt at 17-årin­gen var den mest bru­ta­le av de seks men­ne­ne som vold­tok kvin­nen. «Nå kan han se på TV og spil­le spill mens han soner», skri­ver avisa.

The Times of India kon­klu­de­rer med at dom­men ikke ble rett­fer­dig. «Nes­ten alle vil være enige i at det er noe galt med et sys­tem som gjør det mulig for én som har vold­tatt og slått en jente slik at hun dør, å gå fri etter bare tre år fordi han er 'mindre­årig'», skri­ver avisa.

Iføl­ge The Times of India er det nå på tide at na­sjo­nal­for­sam­lin­gen gjør noe med straffe­ni­vå­et og den kri­mi­nel­le lav­al­de­ren i lan­det.

Også op­po­si­sjons­le­der Sush­ma Swa­raj mener dom­men mot 17-årin­gen er alt­for mild. «Dom­men må være i sam­svar med for­bry­tel­sens grov­het, uan­sett hvor gam­mel gjer­nings­man­nen er», skri­ver Swa­raj påTwit­ter.

Det er ven­tet at dom­men vil bli anket. (©NTB)